Home / Jurnal apropologic / Stimate dle ministru Vulpescu, măi dragă Ionuț 2

Stimate dle ministru Vulpescu, măi dragă Ionuț 2

Zoom

Așa cum era de așteptat, marea mea rugăminte către dl ministru al Culturii și Identității Naționale, dl Ionuț Vulpescu, a rămas fără ecou. Ideea de a deschide permanent poarta de metal care secționează Cheiul Dîmboviței în dreptul Ministerului Culturii i s-a părut o decizie mult prea greu de luat de unul singur sau așa, ceac-pac, fără un studiu de fezabilitate întins pe niște ani făcut de specialiștii de la Vog Security pe minim o sută de mii. Căci, știe tot fraierul, deciziile astea nu se pot lua așa, peste noapte: trebuie analizate consecințele posibile, discutat cu partenerii NATO, văzut ce se poate întîmpla. Dacă, Doamne ferește, după dărîmarea Porților de Fier Ruginit ale Culturii și Identității Naționale, se pomenește dl ministru în birou cu o grupare teroristă antiromânească care vrea să arunce în aer identitatea noastră națională, negînd vehement Descălecatul Moldovei? Eee, pe unde mai scoate dînsul cămașa în fața poporului român?

Prin urmare, iată, va trebui ca micul meu război să continue.

Prima abordare tactică pe care o recomadă manualului războinicului român încă de pe vremea primelor maifestări ale demnității naționale/sociale a iobagilor în fața boierilor e milogeala. Așa că,

Mult iubitule și stimatule domnișorule Vulpescu, ministru între miniștrii, boieru’ culturii și identității mele naționale, traițe-ar franțuzoaica și nepoțeii, bre, sărutați-aș învelitoarea de la laptopul ăla cu care calculezi matale binele public, fii milostiv, bre, și lasă-ne și pe noi, țăranii sărăntoci care-ți plătim leafa și benzina la Duster, să ne tîrîm cu bicicletele pe la matele prin curte și după orele 20.30! A venit și vara acuș, bre, boierașule, mai ies și muierile din vecinătatea moșiei matele, cară pe acolo cărucioare cu iobăgei mici ai Culturii și Identității Naționale, lasă-i și pe ei să treacă seara, pe răcoare, și amenajează-le un drumeag frumos, pentru calești! Fii om bun și blînd ca strămoșii lu matele, măreții Kogălniceanu, Catargiu, Ghica, Brătianu, Rosetti, etc., și lasă-ne să ne vedem de drum în fapt de seară pe malul Dîmboviței.

Erou între eroii identității mele naționale, te rog eu frumos să dai jos acea poartă a rușinii, urîtă ca o cochilie de scoică-buldozer și monumentală ca un morman de fier vechi. Fă frumos în curte la matele, boierul culturii noastre, și generațiile viitoare de iobagi plătitori de impozite și taxe te vor pomeni în catedralele și templele pe care ți le vor închina. Rupe-ți, majestate a culturii și civilizației românești, 0.2 milisecunde din prețioșul dumitale timp neuronal și ia decizia distrugerii Porții de fier a Culturii Române!

Șefu’, ce te costă, bre, să-i zici la o slugă a lu’ dumneatale de la Vogue Security: Du-te, bă, și nu mai închide poarta aia!, că și el se bucură că muncește mai puțin. Boierule, Ionuțe, măi drăgălașule, te rog eu din adîncul inimii mele de iobag al culturii și identității voastre naționale să ți se facă milă de niște cetățeni nevinovați și să iei mărețul ordin care va schimba soarta cheiului Dîmboviței. Altfel, cu tot măi dragul și respectul, o să încep de săptâmâna viitoare o serie de greve, chiar la matale în curtea conacului.

O să mă aveți pe conștiința dumneavoastră națională, boierule! Dar sînt încrezător că spiritele lui Mircea, Mihai, Ștefan și Radu*, sînt alături de mine, merg pe biciclete și, bîntuid Cheiul Dîmboviței, incantează: Pe-aici se trece!

 *de la Afumați

(84 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.