Home / Anticrizul / Ștrandul Speranța a intrat la apă

Ștrandul Speranța a intrat la apă

Zoom

Avansul tehnologic (al altora, nu neapărat al nostru) a transformat multe lucruri ce obișnuiau să fie simple în chestiuni ce depășesc în complexitate orice om zdravăn la cap. Uite, de exemplu, ideea de bălăceală. De mii de ani, când omului i s-a făcut cald, a căutat și găsit o băltoacă în care a intrat și a rezolvat problema. Nimic greu. Sute de ani mai târziu, în 2017, lucrurile stau cu totul altfel. Au apărut piscine gratuite, piscine cu plată, ștranduri sau aqua park-uri. Greu să alegi și de-a dreptul derutant, nu? Eh, gândiți-vă cum e pentru autoritățile locale de la noi, care oricum nu știe ele multe de felul lor. Puse față în față cu astfel de dileme, unele o iau razna. La Alba Iulia, de exemplu, se investește într-un ștrand care nu există decât în acte. Cu toate acestea, obiectivul a înghițit multe zerouri.

Alba Iulia e un fel de Cluj-Napoca mai mic, dar cu aceleași apucături: toată lumea vrea acolo, că e mișto și cică sunt oameni faini și administrația pare o chestie bună, mai ales când o compari cu te miri ce primar care în fiecare dimineață are traseul casă-creșa copilului-DNA-Primărie-DNA-casă. Doar că, la fel ca în Cluj-Napoca, și la Alba Iulia se dau rateuri răsunătoare. De exemplu, Alba Iulia nu are un ștrand. Asta nu ar fi neapărat o problemă, dacă ștrandul, așa inexistent cum e, nu ar și mânca niște bani mulți.

Concret, când autoritățile locale din oraș s-au pus pe bălăceală, un ștrand mai vechi a fost complet ignorat. Foarte bine, nu ne plac cârpelile oricum. Imediat, s-a pus mâna pe bani și 200.000 de euro s-au dus pe un teren din centrul orașului. S-a cumpărat și gata. Acolo s-a terminat povestea ștrandului. Cu terenul în brațe, Primăria s-a sucit și a vrut ștrand în alt loc, după care s-a sucit din nou și a revenit la terenul inițial. Ar fi fost doar o chestiune de incompetență clasică și inofensivă, dacă sucelile nu ar fi costat peste 60.000 de euro, constând în studii de fezabilitate. Studii care, în final, nu au mai ajutat pe nimeni, la fel cum nici proiectul, care a costat 13.000 de euro, nu pare să fi fost un succes, în contextul în care terenul cu ștrandul continuă să fie un simplu teren.

 

(111 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.