Home / Raport despre starea ficţiunii / Supererou modest pretinde că e un simplu erou

Supererou modest pretinde că e un simplu erou

Zoom

Scene incredibile într-o metropolă terorizată de crime și atentate. Un supererou local, care tocmai salvase zece ostatici dintr-o bancă, le-a spus reporterilor că nu i se pare că a făcut mare lucru și că orice alt erou ar fi procedat la fel în locul lui. ”Supererou? În nici un caz. Supereroi sunt alții, nu eu. Eu sunt un simplu erou, care și-a făcut datoria față de comunitate. Vă rog să nu folosiți cuvinte mari. Dacă eu sunt supererou, atunci Batman ce mai e?”, a întrebat bărbatul, aranjându-și chiloții roșii pe care-i purta peste pantaloni.

Supereroul local, a cărui superputere e modestia, susține că orice copil de zece ani i-ar fi bătut cu mâinile goale pe teroriștii pe care el i-a anihilat. ”Să fim serioși! Ăia erau teroriști? Dacă te uitai puțin urât la ei o luau la fugă. Nu-ți trebuia decât puțin curaj supraomenesc, abnegație și spirit de sacrificiu, dar asta are toată lumea. Nu cred că-s eu o excepție.”

În tinerețe, bărbatul a fost sportiv de performanță și a câștigat numeroase medalii olimpice de aur la peste douăzeci de discipline diferite. În mod straniu, consideră că nici asta nu-i o mare realizare. ”Aur la olimpiadă? Hai să nu exagerăm. Nu mai înseamnă cine știe ce să iei aurul la o probă olimpică. Orice om, în locul meu, ar fi terminat pe locul 1 cursa aia de 5.000 de metri.”

Supereroul spune că-și dorește să trăiască o viață de erou obișnuit, într-un modest palat cu zeci de camere și servitori, ca orice om care a muncit cinstit la viața lui și n-a dat în cap la oameni pe stradă.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,