Home / Șut şi ţară / TAS cu TAS

TAS cu TAS

Zoom

Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și Regelui ce-i al Regelui. Gică Hagi (nu se consideră monarh, zice) merită multe laude. Ce rîzi, băi, ăla cu mustață?! Gică a întrezărit viitorul, iar astăzi Viitorul a luat titlul. Gică a vorbit mai abrupt, dar a și făcut. Gică s-a mai prostit, dar a și construit. A pornit de jos, din ciulinii și bălăriile Dobrogei, ca să se gîndească acum la imnul Champions League (hmm, tare complicat!). Gică merită un tăpșan plin de recunoștință.

Cu toate vorbele lui, uneori bolovănoase, Gică le-a predat o lecție atîtor intelectuali fotbalistici: nu-ți trebuie prea multă școală ca să construiești o Academie! E simplu. Hagi, ca jucător genial, s-a prins, a învățat. A învățat de la “Luceafărul” anilor ’80, unde activa, a prins și de pe la Real sau Barcelona, cu echipele lor de ciutani și juniori. Băiat deștept, a intuit că, dincolo de infrastructură, contează foarte mult și alt domeniu: educația. Adică, mă-nțelegi, să joace copiii fotbal. Frățicule, uite că i-a ieșit! Uite-așa, pas cu pas, încet-încet, ușor-ușor (cum îi place lui Gică să zică), Viitorul este în prezent campioană. “Avem un proiect!” – așa grăit-a Regele, acum niște ani, și, iată, proiectul se împlini.

Contestarea la TAS, zău, e chiar o stupizenie. Pe bune, n-are nici un rost. Ca pe ce chestie? Ca să ne facem iarăși de cacao la oamenii ăia de la Lausanne? Ca să ne rîdă iarăși Europa că finul Gigi se ia de nașul Gică? Nu, tăticule! Du-te matale, Gigi, că tot ai gura mare, și explică-le în Adunarea LPF că ați greșit sistemul: meciurile directe din play-off sînt mai directe decît meciurile directe din sezonul regulat. Depinde doar de voi să remediați situația, băiatule! Da’ nu mai insista, că e păcat, te bate Dumnezeu!

Gică Hagi, Gică Hagi! Rămîne campionul nostru!

(308 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.