Home / Raport despre starea ficţiunii / Toate echipele de fotbal din Liga 1, obligate să aibă o femeie în primul 11

Toate echipele de fotbal din Liga 1, obligate să aibă o femeie în primul 11

Zoom

Ca urmare a unei directive recente a FIFA, prin care se urmărește popularizarea fotbalului în rîndul femeilor, promovarea egalității de șanse și armonizarea salariilor între femei și bărbați, toate echipele de fotbal din Liga vor fi obligate începînd cu sezonul competițional 2017-2018 să aibă o femeie în primul 11 de joc.

Vestea a fost primită deja cu foarte mult scepticism în rîndul jucătorilor și antrenorilor, mulți temîndu-se că acesta e doar primul pas spre vaginizarea sportului rege. “Ne-am apucat să jucăm fotbal ca să avem un loc unde să putem să bem, să fumăm, să punem la pariuri și să ne plimbam în chiloți fără grija femeilor. Acum dacă o să avem femei în echipă o să ne punem să strîngem pe jos, să ne acoperim, să facem duș! S-a dus dracului tot”, a ținut să precizeze un jucător sub protecția anonimatului.

Există totuși și voci care cred că introducerea femeilor în joc ar fi benefică pentru joc. “Avem jucători care bocesc, se trîntesc pe jos și se vaită mai rău ca orice femeie, deci poate că nu le-ar strica și un exemplu pozitiv. Oricum toți aleargă ca niște fete și mai prost de-atît echipele românești n-au cum să joace”.

În cazul în care regula cu o femeie în primul 11 se va aplica, regulamentul de fotbal se va modifica și în alte moduri: cartonașul roșu va fi înlocui cu cartonașul ciclam, pentru că ciclamul e o culoare mult mai frumoasă, iar ruperea unei ungii se va pedepsi cu 11 metri.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: , ,