Home / Topuri / Top 3 criterii ca să alegi pepenele perfect

Top 3 criterii ca să alegi pepenele perfect

Zoom

A început sezonul pepenilor și totodată sezonul în care puteți dovedi că sînteți bărbați adevărați în fața familiei. Bărbații de doi lei cumpără felii de pepene de la supermarket, în timp ce bărbații adevărați înjunghie harbuzul de față cu oricine îi deranjează. Ca să fiți siguri totuși că nu vă veți face de rîs și vă veți dovedi masculinitatea, iată cîteva criterii pentru a alege pepenele perfect.

1) Formă – Așa cum știe toată lumea, pepenii cei mai buni nu sînt nici rotunzi, nici ovali, ci au exact dimensiunea capului părintelui Arsenie Boca, adică respectă rația divină. Nu vă lăsați păcăliți de vînzătorii ambulanți care vor încerca să vă vîndă pepeni de dimensiunea unei roți de car sau pepeni de greutatea ficatului lui Mihai Tudose. Cereți numai marfă de calitate și, imediat ce puneți mîna pe lubeniță, aruncați-o în sus cît puteți de tare. Dacă la coborîre se învîrte de exact trei ori și se sparge pe asfalt, formînd o baltă zemoasă de sîmburi și miez, înseamnă că era un pepene bun, dar următorul o să fie și mai bun.

2) Sunet – Toată lumea știe că cea mai bună metodă de a afla dacă un pepene este perfect copt este să ciocănești cu degetul arătător la exact zece centimetri sub vrej. Liliecii numesc asta ecolocație, dar, cu puțin antrenament, și dvs. puteți obține rezultate satisfăcătoare. Secretul este să aveți răbdare. Ciocăniți de trei ori scurt, de trei ori lung și din nou de trei ori scurt, după care lipiți-vă urechea de pepene. Dacă auziți un ciocănit puternic și o voce care vă spune “Dăbuleni! Dăbuleni! Dăbuleni!”, înseamnă că ați găsit pepenele perfect. Dacă strigă “Dăbuleni!” doar de două ori, aveți de-a face cu un fals turcesc. Zdrobiți pepenele de asfalt și dați foc la șandrama.

3) Conținut – O metodă mai puțin ortodoxă, dar la fel de eficientă, este să creați un mic orificiu triunghiular cu ajutorul unui obiect ascuțit, să scoateți felia astfel creată, să gustați din ea, să o mestecați bine și să o înghițiți. Dacă e dulce, înseamnă că pepenele este copt. Dacă este foarte aerisită, înseamnă că ați găurit o minge de fotbal și nu un pepene, iar dacă este dură, murdară și plină de praf, înseamnă că ați căzut cu fața pe jos. În lumea pepenilor nu există un anumit gust perfect, de aceea toate variantele de mai sus pot fi considerate pepeni copți.

 

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: