Home / Actual / Topuri / Top 3 lucruri de reținut din serialul Game of Thrones

Top 3 lucruri de reținut din serialul Game of Thrones

Zoom

N-ai văzut nici un episod din Game of Thrones, dar știi deja tot ce se întîmplă de la colegii binevoitori? Te-ai săturat să fii asaltat de boschetari pe stradă care-ți cer o părere despre episodul de aseară? Te întrebi ce o să se întîmple cu viața ta după ce se termină GoT? Iată cîteva concluzii:

1. 90% din experiența serialului se bazează pe plăcerea de a povesti serialul altor oameni care nu s-au uitat la serial – Cu toții avem colegul ăla de 40 de ani, cu rate de casă și mașină, care nu și-a îndeplinit taskurile în ultima lună pentru că pîndește oamenii prin birou ca să le povestească ce s-a întîmplat în ultimul episod. O ia personal cînd un actor mai dă ortul popii. E deranjat de faptul că George R.R. Martin nu l-a consultat cînd a scris scenariul și e mai preocupat de ce fac dragonii decît de ce fac propriii copii. „A văzut cineva ce mai fac dragonii? Sînt bine? Au mîncat? Am văzut că unul a tușit puțin. O fi bine? Să nu mai bea rece.“ Soluția ar fi, în mod evident, să țeși o intrigă complicată care să ducă la decapitarea lui. Singura problemă e că, dacă faci asta, nu e exclus să se întoarcă ca  white-walker de dincolo de zid și să-și continue lamentațiile la nesfîrșit.

2. Cartea e mai bună decît filmul – E mai bună în special pentru că oamenii care citesc cărți nu stau pe capul tău să te întrebe obsesiv: „Ai citit alea 30 de pagini de aseară? Ai prins cioaca cu piticul? Ți-am zis că ăla mort e ăla?“. În al doilea rînd, oamenii care citesc cărți n-or să se plîngă niciodată că ce-au citit nu corespunde cu ce-și imaginaseră ei. „Am citit descrierea dragonului și mi se pare că nu e deloc realist. Adică eu am mai citit despre dragoni la viața mea și sigur nu arătau așa.“ În al treilea rînd, cărțile sînt suficient de groase ca să poată fi folosite ca arme împotriva fanilor suprazeloși. „Cum ți s-a părut…?“ „Jap! Jap! Jap! Ia de-aici cum mi s-a părut.

3. Dragonii sînt animale de casă dificile – Lumea zice că pisicile lasă păr, iar cîinii lasă bale. Nici papagalii nu-s tocmai OK, iar peștii sînt de-a dreptul isterici. Totuși, dacă e să ne luăm după  Game of Thrones, dacă nu ai un război de dus, să ții dragoni într-un apartament de două camere din Drumul Taberei e crimă și pedeapsă. În primul rînd, trebuie scoși la plimbare. Trebuie filmați în permanență făcînd chestii, că altfel se enervează. Ocazional simt nevoia să treacă prin foc cîte o legiune întreagă de soldați în armuri. Sigur, iarna n-ai treabă cu încălzirea, dar oare chiar merită? Nu mai bine îți iei un balaur mic de apartament care să încălzească boilerul și aia e?

(481 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Foarte tare. La punctul 1 ma regasesc. In drumul taberei stau… Am inceput sa citesc si cartile. Mai, tu ai scris despre mine? :)))

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.