Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Top 3 probleme cu comentatorii sportivi

Zoom Top 3 probleme cu comentatorii sportivi

Comentatorii sportivi: mai întîi îți descriau meciul pentru că tu nu-l vedeai la radio, apoi îți descriau culorile pentru că tu nu aveai televizor color, apoi veneau cu informații relevante despre contextul meciului și al echipelor. Dar cam de la Mondialul precedent, comentatorii au cam devenit doar sunetul de fond care să acopere vuvuzelele. Partea nașpa e că, pe lîngă greșelile de exprimare, de logică și de informare, comentatorii au mai căpătat niște bube noi în ultima vreme.

1) Au multe bășini în cap – Serios, i-ați auzit ce referințe pretențioase și metafore complexe folosesc pentru niște oameni care, pînă la urmă, dau cu piciorul în minge? Cel mai bun exemplu pe care l-am întîlnit ar fi în semifinala neagră a Braziliei, cînd, peste niște cadre cu suporteri triști, un comentator a zis: „Iată imagini demne de Comedia umană a lui Balzac“. Sînt sigur că o bună parte din telespectatori au rezonat cu această remarcă fină. Parcă și vedeam un tirist gras care stătea cu berea în mînă în fața televizorului și zicea către nevastă-sa: „Ia uite, fă, ce referință fină la Balzac! Eu, unul, aș fi comparat imaginea cu absurdismul lui Camus, dar merge și asta. Acu’, marș în bucătărie, pînă nu-ți dau borșul pe gresie!“.

2) Au acces la prea multe informații – De cîte ori nu v-a surprins, în timpul unui meci mai lent, momentul ăla în care, de nicăieri, comentatorul scoate o informație complet nerelevantă și aleatorie. „În clasa a IV-a, Fabregas a participat la un concurs de karate, la care a luat locul doi. Și apoi a fost molestat de unchiul său“. Nu aveți senzația că, după fiecare meci, ai dat la o parte din creier o informație importantă, gen „unde e cel mai apropiat non-stop“, ca să faci loc pentru mărimea de la pantofi a lui Messi sau ce vopsea de păr folosește Neymar?

3) Au accese de nostalgie cînd nu trebuie – Nimic nu este mai enervant decît atunci cînd o fază importantă scapă necomentată pentru că un vorbalac e în mijlocul unei povești despre cum la Mondialul din ’94 curgea lapte și miere, aerul era mai curat și femeile mai ușuratice. Normal că era mai bine atunci, pentru că România juca mai bine și tu erai mai tînăr. Dar termină cu jalea asta! Dacă voiam să aud vrăjeli despre vremuri de mult apuse îmi puneam un CD cu Florin Piersic peste meci.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. #1

    Esti un generos si plin de eufemisme la adresa lor! Pe mine m-au scos la pepeni cu asa zisele lor comentarii, mai ales Emil Hossu Longin, Doamne!!! Ce anomalie de comentator au astia in TVR!! Vreau sa ma scot de la plata taxei TV, numai din cauza asta….. 🙂

  2. #2

    „antrenorul de 61 de ani al costei rica”
    „este aproape imposibil sa pronostichezi un rezultat INAINTE de a urmari partida.”

    comentator1: „opreste sutul lui borges”
    comentator2: „ce nume frumos!”

  3. #3

    mai sunt si comentatorii care imprumuta onomatopee din alte limbi, gen unu de pe la digi (parca?) care la o ratare striga uuuuiii si spanioleaza romana

  4. #4

    Parerea mea este ca avem si comentatori buni, in afara de disperatii aia de la pro tv care sunt stelisti… Costi mocanu si felix draghici,numai la meciurile stelei striga ca bezmeticii la gol iar cand joaca o alta echipa romaneasca in europa striga un simplu gol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint