Home / Topuri / Top 3 propuneri de noi semne de circulație

Top 3 propuneri de noi semne de circulație

Zoom

Realitatea de pe șoselele patriei ne arată faptul că, deși avem o mulțime de semne și indicatoare rutiere, nu sîntem totuși pregătiți pentru absolut toate situațiile posibile. În continuare vă prezentăm trei noi indicatoare care, dacă ar fi introduse în Codul Rutier, ar aduce mari beneficii.

1) Naveta de bere pusă să ocupe un loc de parcare – Un semn străvechi care înseamnă “Oprirea și staționarea interzise, cu excepția cazului în care dai 5 lei sau o țigară, boss, trăi-ți-ar ție prințesa și copilașii”. Întîlnit mai ales în spații înguste, dar și pe marile bulevarde, acest semn de circulație vine de obicei atașat cu un valet personal care ridică în mod automat obstacolul de pe carosabil și apoi te dirijează cu o precizie de ceasornic elvețian, folosind indicații precum: “Dă-i! Dă-i! Dă-i!”, “Merge! Merge! Merge!”, “Ho, cu tata!”, și “Împinge-te nițel în el, dă-l în sînge de fraier, că oricum n-a vrut să lase nimic săracu’ naibii”.

2) Semnul cu “Atenție, cade tencuiala!” – Marchează prezența unei instituții publice, pentru că orice persoană fizică cumsecade ar fi zugrăvit pînă acum în loc să lase toată fațada să i-o ia la vale. E un semn extrem de important pentru că, deși multe instituții publice nu au o plăcuță care să marcheze faptul că acolo se află o instituție publică – cel mai probabil pentru a-i face pe contribuabili să muncească pentru banii lor –, absolut toate instituțiile publice au o foaie A4 lipită, pe care vara scrie “Atenție, cade tencuiala!”, iar iarna scrie “Atenție, cad țurțuri”. Din fericire, foile mint în majoritatea cazurilor, iar atunci cînd mint au statut de notificare legală.

3) Creanga înfiptă în canal – Folosit prima oară de daci, care băgau coarne de cerb în canalele desfundate ca să-i avertizeze pe trecători cu privire la pericolele ce îi pasc, obiectele lungi și butucănoase introduse în găuri, guri de canal și alte crevase indică faptul că trăim într-o țară de rahat, unde nimic nu e marcat cum trebuie și în care poți să mori nevinovat dacă nu caști bine ochii și, chiar și-atunci cînd îi caști, se poate mereu să ai o surpriză neplăcută. O practică mai recentă e împodobirea crengilor care ies din canale, pentru că nu de puține ori stau de atîta vreme acolo încît au început să prindă rădăcini.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.