Home / Topuri / Top 3 supereroi comuniști

Top 3 supereroi comuniști

Zoom

Dacă credeați că benzile desenate cu supereroi sînt o invenție capitalistă, vă înșelați amarnic. Cu mult înainte de Omul Păianjen, Batman și Femeia Fantastică, Republica Socialistă România avea propriii supereroi ai luptei de clasă, care îndeplineau planul cincinal în două ore, erau imuni la curent, îl învingeau periodic pe Căpitanul Burghezie și salvau planeta de imperialism.

1) Căpitanul Securitate – Un băiat simplu de la țară care a fost mușcat de Vladimir Ilici Lenin în timpul unei vizite la Moscova și a dezvoltat puteri supraomenești care îl ajută în lupta cu valutiștii, traficanții de aur, uneltitorii și tovarășii cu rude fugite în afară, care plănuiesc să treacă Dunărea înot. Legenda spune că avea un auz supraomenesc, putea intercepta convorbiri telefonice doar ridicînd un receptor și putea citi corespondența cuiva doar deschizînd plicul. Pe lîngă faptul că era înzestrat cu puterea uriașă a unui bărbat obișnuit acompaniat de un cîine, Căpitanul Securitate se putea baza oricînd pe pistolul lui vrăjit, marca TT, dar și pe abilitatea secretă de a sălta oameni noaptea într-o Volgă neagră.

2) Muncithor – Muncitor la Căile Ferate Române, cu toate că provenea din familia unui înalt demnitar comunist din Lehliu-Asgară, activitatea preferată a lui Muncithor era să se asigure că infrastructura Republicii Socialiste România se prezintă în condiții optime și nu a fost sabotată de forțele capitaliste. În acest sens, benzile desenate cu Muncithor îl prezintă deseori patrulînd pe șinele de cale ferată și lovind cu ciocanul său năzdrăvan în roțile de tren. În reprezentările ulterioare, Muncithor apare lovind roțile de tren și cu ciocanul, dar și cu o seceră, detaliu aparent fără sens, dar care devine elocvent dacă luăm în considerare faptul că România era grînarul Europei.

3) Tovarășul de Cocs – Inventator genial și director general al Combinatului Siderurgic din Călan, Tovarășul de Cocs, pe numele său real Anton Stîrc, a profitat de puterea industrială fenomenală a Republicii Socialiste România pentru a-și fabrica o armură specială din cocs. Pe lîngă durabilitatea excelentă în lupta cu spionii yankei și utilitatea pe șantierele din țară, armura lui Stîrc îi conferea acestuia și o importantă super-putere economică: capacitatea de a oferi oamenilor un loc de muncă și un acoperiș deasupra capului.

(5987 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Si Timur, desigur!

  2. Avem si astazi supereroi: Lobbyn Hood, Forest Dump, 30 Argent. Aia vechi s-au recalificat.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.