Home / Raport despre starea ficţiunii / Tragedie într-o familie din Buzău: au aflat că fiul lor e vegan

Tragedie într-o familie din Buzău: au aflat că fiul lor e vegan

Zoom

La omul bou nici săracii nu trag! Asta au aflat, pe pielea lor, Georgeta și Leontin Pasăre, doi buzoieni cu frică de Dumnezeu care au descoperit accidental că fiul lor cel mic, Barbu, este vegan în stare terminală, adică a ajuns în stadiul în care le spune oamenilor că e vegan, merge pe bicicletă și nu are televizor, deși nimeni nu l-a întrebat nimic.

“Eram în sufrageria familiei și l-am întrebat pe Barbu cît e ceasul, pentru că el a fost întotdeauna deștept și cu calculatoarele, cu astea”, mărturisește Leontin, capul familiei. “Atunci Barbu mi-a răspuns că e vegan, merge pe bicicletă și nu are televizor. Am simțit că se prăbușește cerul pe mine! La noi în familie nu s-a mai pomenit niciodată o rușine atît de mare! Mereu am mîncat alte animale moarte… Nici nu știu ce să mai cred. Am auzit că veganismul ăsta se ia prin scuipat sau prin împreunare. Mai bine nu mă gîndesc cine i-a făcut asta băiatului nostru!”

La rîndul său, Georgeta, mama băiatului, s-a declarat siderată. “Este numai vina mea că nu l-am dus la biserică suficient ca să scape de gîndurile astea necurate. Într-o zi am intrat în camera lui și am găsit într-un sertar o substanță alb-gălbuie, l-am întrebat dacă sînt droguri și mi-a spus că e hummus, dar nu-i al lui, îl ține pentru un prieten. Acum îmi dau seama că erau droguri. Aoleu, Doamne, ce-ai făcut cu băiatul nostru, de ce l-ai nenorocit pe viață?”

Potrivit unui studiu recent, în ciuda nenumăratelor beneficii pe care le aduce, regimul vegan este asociat în general cu o viață mult mai scurtă, predispusă să se termine prin violență, în special în rîndul indivizilor care țin să precizeze de fiecare dată că sînt vegani.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: