Home / Șut şi ţară / Trenule, mașină mică, unde-l duci pe Șumudică?

Trenule, mașină mică, unde-l duci pe Șumudică?

Zoom

Cînd pe antrenor îl doare capul, echipa face migrene la picioare. Asta se întîmplă mai ales pe la noi, dar și pe la cluburile pricopsite la care un singur jucător costă cît tot de mișcă în prima ligă din România. De cînd Luis Enrique Martínez García e pe picior de plecare de la Barcelona, Messi & comp. nu-și mai amintesc decît rareori de vremea cînd în fața lor tremura toată Europa fotbalistică. Drept e însă că Juventus e acum una dintre cele mai tari echipe de pe continentul nostru.

Totuși, Buffon și ai lui au întîlnit la Torino o trupă care parcă nu știa ce vrea, încît Bătrîna Doamnă ar fi putut învinge Barcelona la un scor și mai și decît acel 3-0 cu care l-a amuțit pe Luis Enrique și i-a făcut pe Messi și pe Suárez să iasă de pe teren cu capul în pămînt. Că FC Barcelona e în stare de minuni au simțit-o pe pielea lor cei de la PSG, numai că Juventus nu-i echipa care să se lase jumulită ca naivii băieți de la Paris. Măcar pentru că nu zice hop mai devreme decît e cazul, dar și fiindcă arta de a ține de rezultat face parte din gena echipelor din Italia.

Pe-aici, pe la noi, echipele, începînd cu Naționala, depind mult mai tare de apele în care li se scaldă antrenorii. Cînd jucătorii noștri află că antrenorul e pe făraș sau că are gînduri de ducă, li se taie maioneza. Intră în grevă de zel sau în criză de inspirație, indiferent cît trage antrenorul de ei, să nu-l facă de băcănie la plecare. De cînd Șumudică a început să spună că ar pleca de la Astra, echipa pe care el a scos-o din mediocritate s-a întors tiptil la condiția ei dintîi, cu toate că Șumi o dă periodic la întors, ca să-i țină la suprafață. La Constanța, Viitorul lui Hagi și-a pierdut cadența de vreo cîteva etape, mai exact de cînd se aude că Daum va fi trimis în șomaj. Nu mă omor după Astra vînătorului de elefanți, dar mi-ar părea rău dacă Hagi ar lăsa Viitorul din mînă pentru Naționala de pe gard.

(1347 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.