Home / Raport despre starea ficţiunii / Trist, dar adevărat: Ne amintim să-i îngropăm pe oameni abia după ce mor

Trist, dar adevărat: Ne amintim să-i îngropăm pe oameni abia după ce mor

Zoom

Un adevăr trist a ieșit la iveală în ultimul timp: românii îi înmormântează cu fast pe oamenii de seamă ai țării abia după ce mor și niciodată în timpul vieții. Oare de ce este nevoie ca cineva să moară pentru a avea parte de o înmormântare splendidă? Nu putem să-l cinstim în acest fel și atunci când trăiește, ca să se poată bucura așa cum se cuvinte de măreția evenimentului?

”E un obicei prost al românilor”, e de părere antropologul Tudorel Cristian Popescu. ”Așteptăm ca o personalitate să moară și abia pe urmă o conducem pe ultimul drum. Nu ne dăm seama că acelui om i-ar plăcea mai mult să fie condus pe ultimul drum încă din timpul vieții și să fie îngropat cât încă mai respiră, ca să se poată bucura de asta. Dar așa e firea românului. De-aia suntem acolo unde suntem. Nu ne mai facem bine. Ca la noi, la nimenea”, a încheiat antropologul, spunând că el nu acceptă acest tratament și că merge chiar acum să-și ridice ajutorul de înmormântare de la stat, ca să-și cumpere ceva frumos.

(1510 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.