Home / Şoapte / Tudose de milioane

Tudose de milioane

Zoom

Tudose joacă populismul cu naturalețea unui călușar fără picioare, obez și beat. În avanpremiera trîntei cu Dragnea, s-a dus la Gâdea să se arate popular. Și s-a arătat, așa cum numai cuțitarii Brăiliței știu să se arate. Înainte de toate, a introdus pedeapsa cu moartea pentru pedofili, făcînd instituțiile europene să se înece cu șampania pe care o serveau din cupa drepturilor omului. Apoi i-a spînzurat pe secui cu drapele cu tot, alertînd cancelariile UE și făcînd praf și pulbere sprijinul UDMR. A urmat izgonirea amintirii regelui Mihai din Palatul Elisabeta, închizînd orice socoteală electorală cu simpatizanții tot mai mulți ai legendei regale. Și, după ce l-a numit pe Gică Popescu consilier pe probleme de sport, s-a gîndit să dea și una pe partea economică. Așa că a dat-o. A zis că statul român o să cumpere șantierul naval Mangalia de la coreeni. Că acolo o să construim noi corvete și fregate de război în loc să le cumpărăm de la olandezi, francezi, nemți etc.

Frumos, dar, după cum o spune situația de la Ministerul de Finanțe, scump de tot. Căci coreenii nu lasă ei șantierul din Mangalia de bun ce e, ci din cauză că e scufundat pînă la vîrful macaralelor în pierderi. Datele oficiale spun că, în prezent, ceea ce vrea să cumpere Tudose are peste un miliard de euro datorii și are o pierdere anuală netă, operațională, de peste o sută de milioane de euro. La asta se adaugă dorința proprietarului de a vinde afacerea și decizia unei companii olandeze de a nu o cumpăra, adică perspectiva de business proastă.

Și atunci ce vrea să cumpere populistul de Tudose? O gaură în continuă lărgire? Un nou sac fără fund? O nouă povară financiară pe bugetul și așa sufocat? Sau o pensie cu șapte zerouri, o tranzacție de genul Rompetrol, în care un alt premier i-a scutit pe kazahi de șase sute de milioane de euro, iar kazahii l-au scutit de grijile unei bătrîneți în Insulele Virgine?

(5989 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Da’ ce pana corbului vreti de la omul asta?!
    Nu stie sa vorbeasca, nu stie sa gandeasca, cel mult se descurca la smenuri si smenarele …

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.