Home / Şoapte / Tudose începe smulsul și culesul

Tudose începe smulsul și culesul

Zoom

Premierul Tudose e în plină cotropire a terenului politic pe care Dragnea îl însămînțase cu scopul de a-i culege roadele. La CEx-ul de la Herculane, brăileanul cu șanțuri pe chip i-a cerut ministrului Stănescu de la Dezvoltare s-o elimine de la șefia Companiei Naționale de Investiții pe Manuela Irina Pătrășcoiu, realeasă recent ca administrator și președintă a Consiliului de Administrație. Pentru cei care au dat mai tîrziu cu nasul în dosarele de corupție, amintim că CNI nu e doar o garanție consolidată a mersului la pușcărie, ci și o oportunitate de a face din milioanele statului milioanele tale.

Miza acestei înlocuiri sînt stadioanele de fotbal din programul Euro 2020, pe care CNI trebuie să le construiască sau amenajeze, alocînd o căciulă de bani. Pentru un cost general de 1.500 de euro pe locul din tribună am avea așa: Stadionul Steaua, cu 30.000 de locuri, 45 de milioane de euro; Stadionul Dinamo, cu 20-25.000 de locuri, 30-37,5 milioane de euro; Stadionul Rapid, cu 15-20.000 de locuri, 22,5-30 de milioane de euro; Stadionul Arcul de Triumf, cu 8.000 de locuri, 12 milioane de euro. Firește că mai sînt și alte proiecte pe tapet la CNI (400 de terenuri de fotbal pentru Euro 2020, cinci săli de sport polivalente, modernizarea Academiei Române, a Universității București, a Spitalului de Urgență „Agrippa Ionescu” etc.), dar cele patru stadioane sînt mari, rapide și cu banii jos.

Așa că premierul, dacă tot a văzut că Dragnea e la amurg, că săgețile slobozite de procurori stau să-l prăvale din șa, a început preluarea ostilă a bucăților profitabile. Somația lui la adresa lui Stănescu e izvorîtă, în aparență, din griji judiciare, și anume din zvonurile că DNA o s-o răpească în curînd pe șefa CNI, și nu se face ca partidul „să se facă iar de rîs”. În realitate, lucrurile se pare că stau pe dos. DNA o va smulge pe madam Pătrășcoiu de la CNI dacă nu înțelege singură că trebuie să plece. Așa ne-a spus nouă un procuror scîrbit de atîta anticorupție mîncată cu polonicul.

(6013 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.