Home / Freaking news / Tudose, între regele bălților și boul bălții

Tudose, între regele bălților și boul bălții

Zoom

Niciodată, în istoria premierilor României de după ’89, nu am văzut un delir ca acela prestat de Mihai Tudose cu băncile. Ceea ce începuse ca o poziție corectă a statului în raport cu biznisurile care nu-și plătesc taxele apelând la „optimizări fiscale“ s-a transformat în ceva ce seamănă cu o boală mintală.

Nu am văzut de la Tudose sau de la altcineva din Guvern ori din coaliția de guvernare o trecere în revistă a mecanismelor de „optimizare fiscală“, o inventariere a legilor românești și europene care permit aceste optimizări. Nu am văzut o întâlnire a Guvernului cu BNR pe această temă, nu am văzut o strategie la care lucrează acum Guvernul astfel încât băncile cu pricina să- i plătească impozitul pe adevăratul profit în țara noastră. Dar ce am văzut? Am văzut asta: „Eu am avut ni te experien e cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, și după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul i trebuie să mai aduc i eu ni te bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Ierta i-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»“.

Populismul, pe lîngă ce practică Tudose, e un discurs critic de o înaltă ținută intelectuală. Marea problemă, pe lângă aceea de a avea în fruntea Guvernului un astfel de individ accidentat grav la mansardă, este că orice abordare a exportului de profituri în acest moment devine ridicolă, băncile avînd de partea lor diagnosticul atît de evident pus pacientului Tudose.

Și mai e ceva cu domnul Tudose: după ce se inflamează presa, iese cu fața aia a lui… știi, cum mai iese câte un pensionar trezit din somn la ora prânzului de copiii care se joacă în spatele blocului. Și ne ia cu de-alea: Da, mă, ce e? Ce s-a întâmplat? Stați liniștiți, hai, mergeți toți acasă, nu se întâmplă nimic.

Active, TVA, orice, el iese șifonat și ne ia la mișto: Hai, hai acasă, copii, că nu e nimic de văzut aici!

Ba da, bre, nea Tudose, România tocmai a fost călcată pe trecerea de pietoni de un guvern de nebuni condus de tine.

(1179 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,