Home / Jurnal apropologic / Tudose s-a întors la locul crimei

Tudose s-a întors la locul crimei

Zoom

Marele “doctor” Tudose a rezolvat și educația. Am putea spune că s-a întors la locul crimei – școlile doctorale. După manualul de recreație și culegerile cu probleme de dirigenție pentru Olimpiadă, a venit vremea școlilor doctorale. Omul cred că nu suporta gândul ca mizeria să dispară. Mai exact, evaluarea școlilor doctorale, stabilită prin OUG în vara anului trecut, a fost luată cu taxiul, dusă în pădure la Băneasa și omorâtă. Din adâncurile pădurii se auzea tusea tabagică a premierului. Guvernul a amânat cu doi ani evaluarea școlilor doctorale. Oricum, evaluarea nu se simțea tocmai bine în ultima vreme. CNATDCU, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Certificatelor și Diplomelor Universitare, și Consiliul Național al Cercetării Științifice fuseseră eliminate din procesul de evaluare. E ca și cum ai elimina din spitale și doctorii, și asistenții, propunându-ți să lucrezi doar cu managerii de spitale și cu brancardierii. Și să faci asta printr-o lege.

Amânarea cu doi ani a fost cerută de Consiliul Național al Rectorilor, o instituție condusă de Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în guvernul Ponta, lider ALDE. Despre Consiliul Național al Rectorilor se știe că noaptea, când mai vorbește în somn, poate fi auzit zicând: Abramburico, ce frumoasă și ce deșteaptă ești!

Și pentru ca flegma să ne lovească direct în bot, iată cum motivează Guvernul această amânare cu doi ani a evaluării școlilor doctorale: “Era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale și să poată emite diplome și titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educației Naționale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare”.

Așadar, drumul imposturii academice rămâne pe mai departe unul cu două benzi pe sens, sub patronajul PSD și al SRI. Industria de agramați cu doctorate continuă, nimic nu e pierdut.

(1196 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Orlat, Boița, Predeal!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.