Home / Gadgeta de perete / Tur virtual la obiectivul secret CIA din România, în Google Maps

Tur virtual la obiectivul secret CIA din România, în Google Maps

Zoom

O anchetă Associated Press în colaborare cu postul de televiziune german ARD scoate la lumină marele mister al închisorilor CIA din România. Jurnaliştii străini s-au străduit să ofere adresa exactă a unuia dintre cele mai bine protejate obiective din ţara noastră. Clădirea secretă este însă foarte uşor de reperat din Google Maps. Iar în imaginile suprinse de băieţii de la Google, se văd câţiva gardieni care stau relaxaţi lângă semnele care interzic filmarea în zonă.

Pe strada Mureş, la doi paşi de Piaţa Chibrit din Capitală, ar fi poposit printre alţii şi Khalid Sheikh Mohammed, creierul atentatelor de la 11 septembrie din SUA. Întâmplător sau nu, acolo este şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, cu adresa la vedere pe site.

 

Aşadar, americanii şi nemţii au venit în România să filmeze clădirea unde ar fi avut loc interogarea teroriştilor de către CIA. Au bătut drumul degeaba! Clădirea care ar adăposti celulele se vede foarte bine şi pe Google Maps, dacă ai chef de o plimbare virtuală pe strada Mureş, Bucureşti, România. Deşi obiectul este protejat, iar filmarea în zonă este interzisă, gardienii surprinşi în imaginile Google stau relaxaţi la o ţigară. Băieţii de la Google le-au făcut însă o favoare şi le-au blurat feţele. Dacă în zonă ar fi fost și deținuți ai CIA, suntem convinși că Google ar fi procedat cu aceeași discreție, așadar investigatorii de la Associated Press și ARD pot sta liniștiți: teroriștilor nu le-ar fi fost încălcat dreptul fundamental la imagine. VEZI GALERIA FOTO.

 

(6016 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.