Home / Șut şi ţară / Uite-așa, cum ne vedeți, i-am zdrobit cîndva pe nemți Și-au trecut puține zile de cînd am bătut și Chile!

Uite-așa, cum ne vedeți, i-am zdrobit cîndva pe nemți Și-au trecut puține zile de cînd am bătut și Chile!

Zoom

După ce i-am pus la punct în irepetabilul meci amical din Giulești (5-1 pentru noi!), după ce i-am văzut că încep să se miște mai cu talent, noi, de vreo zece ani încoace, ne-am zis să ținem cu nemții. Am considerat că echipa Germaniei e de viitor, merită o șansă. Pe chestia asta ne-am și certat cu mulți prieteni, fraierii seduși de mingicăreala tiki-taka, atunci cînd Spania era la putere. Pînă la urmă, s-a arătat pricea. Sub atenta noastră susținere și monitorizare, Germania a devenit campioană mondială în 2014. Important e să le dai încredere băieților.

Totuși, înainte de a deveni fani circumstanțiali ai Mannschaft, ne-am născut ca suporteri ai României. Fix d-aia, la Cupa Confederațiilor, ne-ar fi plăcut să cîștige Chile. Pe sud-americani tocmai îi băturăm, 3-2 la Cluj, tot amical, o spectaculoasă răsturnare de scor. Or, dacă Chile ajungea campioană deasupra tuturor campioanelor din confederațiile FIFA, iar noi i-am bătut recent pe Chile, cam care era concluzia logică? Logic, rezultă că noi, România, sîntem cea mai tare selecționată de pe toate continentele, de pe planetă, din constelația Federației Internaționale de Fotbal Asociație.

Din păcate, ca de atîtea ori în istoria noastră, n-a fost să fie. Germania și-a adjudecat și trofeul ăsta de la Cupa Confederațiilor, jucînd cu echipa B. Între timp, puștanii de la Under 21, tot cu 1-0, cîștigaseră Campionatul European, în finala cu Spania. Băi, chiar așa nu se mai poate, devine periculos, dezechilibrat. Mai ținem cu nemții pînă cînd ajung în Rusia, la Mondialele de la anu’. După care vom întoarce armele, de partea celor care vor cîștiga (sau măcar se vor califica) la World Cup 2026, oriunde ar fi. Hai România!

(312 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.