Home / Şoapte / Ultimele luni de huzur, primele semne de criză

Ultimele luni de huzur, primele semne de criză

Zoom

A fost un an ca o petrecere continuă. Au crescut salariile în administrația locală, petrecerile populare s-au ținut lanț, fumul grătarelor cu mici a plutit peste țară, a fost minunat. Dar, gata, s-a cam terminat. Pe unde te duci, pe unde te-ntorci, auzi murmure și șușoteli. Gospodarii locali se uită în portofele și nu le place ce văd. Mă rog, acum ar mai fi cîte ceva, dar în cîteva luni se cam termină rezervele.

Cele mai afectate sînt firmele de construcții, cele mari și cele mici. Unele n-au mai scris o factură de luni de zile, pentru că nu vor să plătească TVA-ul pe sumele imense pe care nu le încasează. Consumul merge, investiții însă nu s-au mai făcut de vreo doi ani. Banii din PNDL există, sînt minunați, dacă n-ar fi doar pe hîrtie. Or, cu hîrtii nu poate trăi decît statul, nu și economia reală.

Dar e bine, programul de guvernare funcționează, rezultatele se văd, România prosperă. Dacă ne va spune cineva că sîntem în prag de criză, să nu credem. Poate, cumva, vine Moș Crăciun cu niște încasări bugetare.

(5961 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.