Home / Șut şi ţară / Un egal cît o înfrîngere

Un egal cît o înfrîngere

Zoom

Deocamdată neamțul care antrenează Naționala e mai bun la spus povești decît să-i scoată pe băieții noștri din amorțeală. Chiar dacă a schimbat sistemul, Daum n-a reușit să facă o echipă mai acătării decît cea care s-a făcut că joacă la Campionatul European din Franța.

Muntenegrenii, cu echipa lor de flăcăi înalți, dar fără mari pretenții, au fost mai buni în prima repriză, încît dacă Pantilimon n-ar fi scos cu piciorul șutul lui Beqiraj din minutul 5, cine știe ce s-ar fi întîmplat după aceea. Ai noștri au făcut ei presing, dar fără mare convingere, iar așa-zisele lor ocazii din prima parte a jocului n-au fost decît niște sfîrîiacuri, astfel că de-alde Jovetic și-au văzut liniștiți de treabă și ne-au mai zburătăcit fundașii de vreo două ori, cînd numai norocul ne-a scăpat de gol.

Schimbările de roluri cu care a venit Daum, pentru a-i vindeca pe ai noștri de lîncezeală, mai mult i-au făcut să se încurce unii pe alții. Săpunaru nu prea știa ce caută pe teren. Andone, cînd s-a întîlnit cu mingea, se împiedica de fundași, centra către nimeni și a căutat poarta pe unde nu era. Și de unde Daum vorbea, înainte de meci, de inspirație și de inventivitate, ceea ce am văzut pe teren a semănat leit cu rutina păguboasă de pe vremea lui Iordănescu.

O fi fost echipa mai disciplinată ca la Euro, dar ce folos dacă nu știa lecția?! Fiindcă în repriza a doua, cînd Adi Popa și Torje au dat viteză jocului, profitînd și de oboseala care-i ajunsese pe muntenegreni, de li se înmuiaseră picioarele, trupa lui Daum a dat tîrcoale porții uriașului Bozovici, dar fără s-o poată lua cu asalt. Așa că i-am bătut pe muntenegreni la cornere cu zece la zero, dar la ocazii am fost tandi pe mandi.

Golul lui Adi Popa a venit mai mult din noroc decît din limpezimea atacurilor noastre, iar egalarea a picat aproape imediat, după o bîlbîială penibilă a apărării, dar și pentru că am fost peste ei, însă n-am stăpînit jocul. Cît despre penalty-ul ratat în final de Stanciu, ne-a băgat din nou în zodia lui ce-ar fi fost dacă, de care nu mai scăpăm de vreo douăzeci de ani și cu care ne tot bandajăm egalurile și eșecurile.

(1387 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.