Home / Șut şi ţară / Un meci de cîștigat: România vs. Mult e negru

Un meci de cîștigat: România vs. Mult e negru

Zoom

Zicea unu’, Andrei Pleșu, mai demult, că așa-zisa “gîndire pozitivă” este o formă de non-gîndire. Corect, moșule! Poate că tocmai d-aia, mai nou, respectabilul gînditor (respect, Pleșule!) a dat-o pe negativism – cu amărăciune, a comentat în repetate rînduri ororile de la TV, pe Gâdea & comp., ca un venerabil asediat pe canapea de invazia barbară a tubului catodic.

Așa că noi, în runda asta, ne asumăm o postură diametral opusă: vom fi pozitiviștii de serviciu ai unui fotbal în agonie. Pe tot felul de canale, din informații pe surse, se transmit mesaje catastrofice. Da’ hai să vedem și chestiile mai mișto.

În Liga 4 au fost 6.128 de spectatori plătitori la meciul dintre Petrolul Ploiești și echipa din Băicoi. Repornește și Rapidul, tot de foarte jos, mereu mai departe. Îi așteptăm și pe șepcarii roșii de la U. Cluj.

În Liga 3 – nu știm, dar e doar vina noastră.

În Liga 2, UTA “Bătrîna Doamnă” și formația din Timișoara, venite tot din străfundurile diviziilor inferioare, ridică fruntea cu demnitate. Sperăm că nu va fi exagerat de mult, să nu ne încurce echipa din Rîmnicu Vîlcea. Mai avem la noi, în Liga 2, și un exemplu de eroism: Șoimii Pîncota. Golaveraj 0-50 și, totuși, nu se lasă. Bravo lor!

În Liga 1, asta știm, e un spectacol (sub)mediocru. Băi, dar ajunserăm cu două echipe în grupele Europa League? Da, am ajuns! Ne batem de la egal la egal (sperăm și la victorie) cu rivalii noștri de coeficient UEFA, austriecii, cehii sau israelienii. Iar ăia de la FCSB l-au transferat pe Nicolae Stanciu pe o sumă decentă (7,8 + 2 milioane de euro), nu la un scor din lumea a treia a fotbalului. Nu mai pomenim de Viitorul lui Gică Hagi – produce la foc continuu.

Pe bune, ne-am plictisit de atîtea discursuri defetiste și depresive: “România săracă“, “România coruptă” și, corolar, “România – țară de căcat”. Băi, da’ se mai întîmplă și atîtea chestii bune prin ligile noastre, v-am enumerat sumar. Mai sînt și altele, destule. În asemenea condiții, rezultatul meciului cu Muntenegru nu trebuie să reprezinte o dramă națională. Mergem înainte! Noi, de exemplu, mergem două-trei săptămîni în vacanță. Hai că se poate! Dobrin, Balaci, Hagi sînt ai mei! V-am pupat, compatrioți! Și, evident, hai România!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.