Home / Epoca fraudala / Un scurtmetraj cu Mircea Hava a cîștigat un concurs finanțat de Primăria lui Mircea Hava

Un scurtmetraj cu Mircea Hava a cîștigat un concurs finanțat de Primăria lui Mircea Hava

Zoom

* Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, este unul dintre ultimii baroni pe care PDL-ul a reușit să-i vopsească în galbenul liberal înainte să ajungă să-și decoloreze puțin conturile pe la DNA. Iar asta din mai multe motive. E, pe undeva, un concurs de circumstanțe geografice și indolență a procurorilor, Alba fiind județul în care cea mai mare captură a DNA e o brunetă cu aere de blondină, ce e acuzată că a luat “șpagă” 200 de plase cu cîrnați, pe care le-ar fi împărțit prin campanie. În al doilea rînd, administrația locală a atins aici nivelul maxim de cumetrie. În Primăria Alba Iulia nu mai e vorba de șefi și subalterni și nici măcar de stăpîni și supuși. Singura raportare a unor angajați față de ceilalți, în ce-i privește pe șefi cel puțin, e complicitatea. Oamenii îi dau înainte, acoperindu-și unul altuia activitățile bugetar-lăutărești. În urmă cu ceva vreme vă spuneam cum în orașul Marii Uniri urma să aibă loc un fel de concurs de fotografie. Adică un fel de șmen în care niște ziariști, deghizați în ONG-iști, primeau un purcoi de bani ca să organizeze o chestie, ASLO pe numele ei. Și, cum anul acesta au primit aproape dublul sumei aprobate de Consiliul Local – că așa a vrut mușchiul primarului, pentru care hotărîrile CL sînt doar consultative –, oamenii au făcut și un concurs de film, de scurtmetraje documentare. La care, normal, a existat și un cîștigător. Al cărui film conținea și niște secvențe cu Mircea Hava, spunînd cum va face el ca Alba Iulia să fie un oraș bun cu cetățenii. Sigur, mergea și un “Votați Mircea Hava”, dar să nu ne grăbim. Că va mai fi un ASLO și la anul, iar atunci, cine știe, micii afaceriști/ziariști/oengiști/parteneri ai Primăriei vor organiza, poate, o secțiune de spoturi de campanie și sloganuri cu Hava. Că doar banii ăștia publici nu se dau chiar așa, de-a moaca.

* Deși e un doar un mic orășel, aruncat undeva la granița cu Ungaria, Pecica a dat țării destule nume grele ale politichiei, dacă ne gîndim că din micul orășel arădean au ajuns în Parlament oameni precum Iustin Cionca, Petru Farago sau însuși Traian Igaș. Cu așa oameni mari, e de așteptat ca micul orășel să se priceapă la cheltuit banul public. Spre exemplu, în urmă cu vreo două săptămîni, Primăria orașului a decis că e timpul să alimenteze cardurile cu care bagă benzină și motorină în mașini. Prin urmare, s-a făcut o licitație la care a participat doar Lukoil, care a și cîștigat. Așadar, cele 17 autovehicule ale Primăriei vor primi fiecare cîte un card cu care pot să-și umple rezervoarele. În valoare totală de 631.540 de lei plus TVA. Adică undeva la o mie de euroi lunar per mașină, de îți vine să te întrebi dacă nu cumva Primăria Pecica e un fel de firmă de transport. Sau poate vreo agenție de turism.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.