Home / Anticrizul / Un veac de singurătate pentru Aeroportul Brașov

Un veac de singurătate pentru Aeroportul Brașov

Zoom

„Au fost aprobate proiectul și finanțarea, iar în 2020 e gata.” De câte ori am auzit asta și câte chestii din România ar trebui, de fapt, să fie făcute până în 2020? Multe, foarte multe. Pare că acest 2020 e un an care ne va schimba viețile, că toate sunt programate atunci: autostrăzile se termină toate cam pe atunci, magistrale de metrou și stații noi tot atunci, salariile vor fi mari de nu o să ne mai încapă prin dulapuri până intrăm în 2020. Cumva, ne-am pus noi pe făcut chestii și am stabilit că 2020 e anul în care o să ne fie bine. Nu mai devreme, că 2019 nu sună așa bine și nu are nici o simetrie, așa, dar nici mai târziu că… mă rog, așa e OK. Uite, la Brașov, în 2020 se termină aeroportul. De ce nu anul viitor, de exemplu? Eh, draci, pentru că așa s-a stabilit acum zece ani, când vechiul basm cu 2010 – că și pe ăla îl tot auzeam pe la începutul anilor 2000 – a trebuit să fie amânat.

De peste zece ani, la Brașov lumea așteaptă avionul. Avionul așteaptă la rândul său un aeroport și aeroportul așteaptă bani de la Guvern, de orice fel ar fi el. Cum banii nu vin, toată lumea așteaptă. În rând, la coadă, mai găsim și pista de aterizare/decolare lungă de 2,8 kilometri. Pistă care e finalizată de mai bine de trei ani și care a costat 17 milioane de euro, bani care sunt deja la pământ și ăia sigur nu mai așteaptă pe nimeni. În 2017, de la Consiliul Județean Brașov au mai plecat zece milioane de euro pentru tot soiul de amenajări, studii și expertize.

Concret, la Brașov se toarnă betoane, se fac căi de rulare, doar că lipsește ceva. Exact. Aeroportul. Dacă facem abstracție de lipsa aeroportului, Aeroportul Brașov ar fi funcțional chiar în timp ce citiți textul, doar că, ce să vezi, nu vor încăpățânații ăștia. Potrivit documentației, mai este nevoie de 57 de milioane de euro pentru clădirea efectivă, turnul de control, parcare și altele de trebuință, iar toate acestea ar putea fi făcute până în 2020. Dar, surpriză, proiectul aeroportului nu interesează pe nimeni și nu este inclus ca investiție în nici un plan. Dar, hei, există și vești bune: avem oricând anul 2030 pentru un nou termen. Nu că sună bine 2030? Eh, altceva.

 

(115 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.