Home / Români, treceţi furtul! / Urmașul lui Onțanu se înrijește de spațiile verzișori

Urmașul lui Onțanu se înrijește de spațiile verzișori

Zoom

Dom’le, de cînd inginerul geochimist Mihai Mugur Toader a încălțat pantofii de primar al Sectorului 2, cei purtați pînă anul trecut de Neculai Onțanu, generalul făcut la apelul bocancilor, a înverzit sectorul. Adică, verzișorii din buget se mișcă la fel rapid spre conturile unor firme prietene, lăsînt în urmă nenumărate spații verzi și panseluțe care, dacă e să luăm în calcul cît costă, au valoarea și produc oxigen cît un hectar de pădure ecuatorială. Fiecare în parte. Iar în urmă cu cîteva săptămîni, în urma unor negocieri directe, motivate de – ce să vezi – faptul că nu există ofertanți serioși pentru o licitație, mai multe milioane din bugetul primăriei au fost promise, pentru amenajarea spațiilor verzi, unor mai vechi prieteni ai bugetului verde. Astfel, asocierea Domenii Construct SRL și SC Geca Impex P.M. SRL a primit aproape un milion de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din zona 2 a Sectorului. Geca Impex, deținută de Gelu Pălămaru, este o abonată a primărie și una dintre firmele care și-au construit un renume din afacerile de tip “panseluța”. Bașca, firma a și fost reclamată la DNA, pe motiv că relațiile dintre Pălămaru și Primăria lui Onțanu ar fi depășit cadrul de business.

Garden Center Grup, firmă controlată de Ion Olteanu și care are peste o sută de contracte cu statul la activ, a primit și ea un milion de lei, pentru servicii similare, pentru o zonă a Sectorului, alt milion pentru o altă zonăși încă vreo 700.000 pentru amenajarea spațiilor verzi din altă zonă a sectorului. De altfel, firma lui Olteanu are un așa succes la banul public încît reușește să bifeze contract după contract chiar și în condițiile în care este parte în dosarul în care DNA îi cercetează pe Sorin Oprescu și primarul din Miercurea Ciuc, ori în condițiile în care Curtea de Apel Cluj a anulat, anul trecut, un contract de vreo 70 de milioane, pe care societatea îl semnase cu primăria lui Boc. Practic, cînd lucrezi cu spații verzi care înghit milioane de verzișori, nu te poate sufoca nici măcar Justiția

(469 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.