Home / Gadgeta de perete / Uşor cu spamul pe scări!

Uşor cu spamul pe scări!

Zoom

Prietenii v-au umplut recent Inbox-ul cu mail-uri de tip “No Subject” şi mesaje cu link-uri către site-uri dubioase? Unii dintre ei au bunul simţ să adauge “hey, this is really interesting”, chit că pînă ieri nu făceau diferenţa dintre engleză şi cantoneza veche?  Contul dumneavoastra de mail s-a răsculat şi trimite acelaşi tip de mesaj tuturor celor adunaţi în lista de contacte?

Nu disperaţi, nu chemaţi armata, nu trageţi monitorul pe roată, există soluţii mai civilizate care se asigură că nu deveniţi vedetă porno în replici spuse printre dinţi:

► Unu: schimbaţi parola contului. Pe Yahoo (că acolo face ravagii măgăria) e simplu: click pe “Hi <prenume>”, Account Info, confirmaţi parola, Change your password, introduceţi o combinaţie decentă de cifre şi litere.

Doi: faceţi curăţenia de primavară. Ştiu că e iunie, dar sînteţi români, deci e ok. Scanaţi computerul cu un antivirus decent (că sigur mai aveţi şi alţi balauri printre fişiere), lăsaţi softul instalat, aveţi grijă să-şi facă update-urile zilnice.

Trei şi cel mai important: nu mai căutaţi pornache dubios cu Google Videos, că aşa vă umpleţi de porcării. Dacă aveţi mîncărimi în palme, luaţi-vă o cremă hidratantă. Sau întrebaţi un adolescent de nişte site-uri curăţele pentru obsedaţi normali.

 

(975 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Da, am patit-o si eu, ca s-a apucat adresa mea de mail sa trimita spamuri aiurea! As mai adauga un sfat aici: nu adduiti persoane necunoscute pe lista de mess, mie asa mi s-a intamplat.

  2. Cosmine, si id-ul ala dubios avea 3 cifre in coada?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.