Home / Jurnal apropologic / Ușor de ucis

Ușor de ucis

Zoom

În politică, la fel ca-n fotbal, a scăzut mult nivelul competiției. Și nu e vorba doar de partide. Comentatorii din presă, unii dintre ei repere de umor și erudiție, s-au culcat pe-o ureche și-au decis că pentru Liviu Dragnea, Gabriela Firea și Carmen Dan merg și ironiile gratuite și facile, n-are rost să formuleze împotriva lor niște atacuri care chiar au sens. Asta e partea bună atunci când la putere e unul ca Dragnea: poți să spui orice despre el, lumea o să aprecieze, pentru că ura e prea mare ca să filtreze chestiile gratuite și fără logică.

E o modă să-l compari pe Dragnea cu Ceaușescu. Dar nu în sensul în care unul dintre ei e mai OK decât celălalt pentru că a omorât și înfometat mai puțini oameni. E genul de comparație care se axează pe asemănări, în sensul că numai din astea găsește. Pare că Dragnea produce ruptura după o lungă tradiție de lideri social-democrați care au condus partidul cu abnegație și au preferat să-și sacrifice cariera pentru binele comun. Ce uită aceiași comentatori e că și despre Iliescu, și despre Năstase, și despre Ponta au spus, la vremea lor, că au apucături dictatoriale care amintesc de Ceaușescu. Asta face din ei niște comentatori slabi, incapabili de nuanțe, care nu înțeleg fenomenul politic și probabil că se pricep la fel de bine și la tenis, doar că nu știm noi să le vedem carențele.

Evident că Dragnea e un politician defect, limitat și fără perspective, dar e o prostie să-i lipești niște etichete care nu înseamnă nimic, doar pentru că au valențe negative.

Dar să coborâm nivelul și să ajungem la școala ajutătoare a dreptei, acolo unde Sabin Orcan, împreună cu un regiment de muște care-i patinau pe creier, pune la cale un atac împotriva lui Dragnea bazat pe următoarea idee: casa în care s-a născut Constantin Noica, aflată în Teleorman, zace în paragină. De ce nu s-a îngrijit Dragnea de renovarea ei? Adevărul e că, atunci când vezi un bandit bătrân cu mustață care a lucrat toată viața la stat și deține un domeniu cât jumătate din Alexandria, fix asta-i întrebarea care-ți vine în minte: De ce n-a renovat casa lui Noica? Doar e în același județ. Probabil că autostrăzile trebuie construite în primul rând ca să ajungă oamenii de la o casă memorială la alta.

(1460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Nicolae Ceausescu, sā fie clar, n-a omorît si n-a înfometat pe nimeni! Orice comparatie a nulitātilor de azi cu fostul secretar general e nulā si neavenitā.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.