Home / Şoapte / Vreo trei luni după Ignat, în sfîrșit, sacrificat

Vreo trei luni după Ignat, în sfîrșit, sacrificat

Zoom

Pentru pesediști, decesul Regelui a venit la momentul potrivit, altfel ar fi trebuit să recunoască public faptul că talpa partidului, oamenii ăia mulți și agitați în campaniile electorale, nu vor să iasă în stradă pentru Dragnea.

Inițial, agitații de la vîrf visau, prin intermediul capului chel al lui Codrin Ștefănescu, la o manifestație de 1.000.000 de oameni, aduși din toată țara în București, cu autocarele. Cam 20.000 de cetățeni din fiecare județ, plus vreo 200.000 din București. Dar probabil s-o fi găsit vreunul mai cu picioarele pe pămînt, care și-o fi dat seama că pentru a transporta atîta amar de popor la București este nevoie de aproximativ 20.000 de autocare. În cazul în care le-ar fi găsit, totuși, e greu de înțeles unde le-ar fi parcat în București, pentru a-și debarca susținătorii. Dar mai mult ca sigur că nici geniul lui Liviu Dragnea n-ar fi reușit să scoată 20.000 de autocare, nici măcar din cimitirele de mașini. Căci dacă morții pot vota, autocarele ajunse la cimitir nu se mai urnesc decît dezmembrate.

În fine, după o matură chibzuință, s-a ajuns la varianta a 40 de mitinguri mai mici, în fiecare județ. Cum spuneam, îndemnul la decență în manifestări publice i-a salvat pe pesediști de la un dezastru de imagine, căci din ce în ce mai zgomotoase sînt vocile mărunte din provincie care vor să scape de Dragnea. Căci nu Dragnea e cel care se întîlnește cu alegătorii la plimbările din ușă-n ușă, ci membrii simpli de partid. Așa că PSD-ului i-ar fi fost extrem de greu să-și convingă propriii membri să iasă în stradă pentru a-și susține șeful.

Oricum, vin sărbătorile, vacanțele, iar lumea numai de ieșit în stradă, cînd șeful se gîndește la Brazilia, nu are chef. Să așteptăm, așadar, primăvara și să nu vă mirați dacă în momentul în care DNA îl va trimite în judecată pe președintele PSD, pe final de februarie, început de martie, mulțimile care vor ieși în stradă pentru a o susține pe Kövesi au să fie alcătuite în mare parte din activiști PSD, dispuși să se travestească în tefeliști pentru binele social-democrației.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.