Home / Şoapte / Vulturii lui Iohannis

Vulturii lui Iohannis

Zoom

Klaus Iohannis e un om al liniștii. Îi place liniștea, acea proprietate a spațiului de a asista mut la trecerea timpului. Liniștea încurajează toropeala și lentoarea, e practic contextul ideal pentru a nu face nimic, pentru a zăbovi la nesfîrșit, privind viitorul cum curge încet în direcția trecutului.

Cînd și cînd, ca să-și dobîndească și să-și păstreze liniștea, Iohannis recurge la mișcare. Își mișcă buzele, fălcile, mîinile. Vorbește, își lățește buzele imitînd ceea ce poate fi numit un zîmbet, își duce mîna la piept. Dar în fiecare efort motoriu pe care-l face ghicești nevoia de liniște, de repaus, de pauză. Ca și cînd realitatea s-ar mișca prea repede și ar vrea s-o încetinească. Sau ca și cînd lumea ar fi prea zgomotoasă și ar vrea s-o dea mai încet.

Iohannis și-a dorit și își dorește să fie președinte pentru că, în acest job, cantitatea de liniște e îndestulătoare. Liniștea pe care ți-o dau spațiile mari, somptuozitatea interioarelor, imensitatea clădirilor, zidurile care te izolează de mulțimi, mașinile care te protejează, vorbitul în șoaptă al aghiotanților, muțenia dispozitivelor de pază, tăcerea chelnerilor și a secretariatelor, liniștea asta protectoare îl însoțește peste tot ca o umbrelă imensă.

În palatul somptuos de la Neptun, Iohannis acceptă doar zgomotul valurilor. Nu și țipetele pescărușilor. Pescărușii sînt puși pe fugă de jandarmi. Dar cînd jandarmii obosesc, păsările revin pe plajă, în fața palatului, și sparg, cu țipetele lor, sfera de liniște pentru care Iohannis s-a lăsat ales.

Au fost montați niște vulturi de hîrtie, niște păsări-zmeu, priponite de prăjini uriașe, care fîlfîie în vînt deasupra plajei ca să alunge pescărușii. Dar pescărușilor le place spectacolul aerian. Se adună și mai mulți să-i privească pe monștrii de jucărie, iar cînd se lasă înserarea și cade vîntul, cînd vulturii se coboară pe nisip, pescărușii se strîng în jurul lor și îi încalecă erotic, așteptîndu-și rîndul cu umor.

 

(6014 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Poate ca in liniste, fara multa vorba se poate face treaba mai buna. Inca nu ne-am saturat de vorbe goale?

  2. Scriem pentru liniștea celor care au simțul umorului!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: