Home / Gadgeta de perete / YouTube v-a aprobat clipul? Care clip?

YouTube v-a aprobat clipul? Care clip?

Zoom

Nu vă miraţi dacă găsiţi în căsuţa de mail mesaje de la nenea YouTube. Aşa e normal: site-ul păstorit de Google îşi dă tot interesul să vă anunţe că tocmai v-a aprobat ultimul clip, ba, mai mult, a ajuns primul în top. Chiar dacă nu l-aţi încărcat niciodată.

În caz că logica şi memoria vă dau ghionturi de RATB cu “stăpîne, nu deschide, e o cursă!”, ignoraţi-le cu superioritate. De asemenea, ignoraţi şi informaţii precum “o mică măgărie SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) ascunde adevăratul expeditor sub orice nume poftit de spammer”. De exemplu, sub “service@youtube.com”. În definitiv, mesajul (vezi foto) împănat cu link-uri sună credibil: YouTube Service has sent you a message: Your video on the TOP of YouTube http://www.youtube.com/abramburealadeliteredupamodalink-urilordeyoutube. You can reply to this message by visiting your inbox.”

În caz că vă întrebaţi: da, campania asta drăguţă de spam trimite naivii spre tone de site-uri dubioase, a căror caracterizare variază între “suspicious” şi “dangerous”. Dacă sînteţi curios, ţineţi cursorul mouse-ului peste oricare din link-urile din mail şi veţi vedea adresa reală în bara de jos a browser-ului. Dacă sînteţi şi mai curios, Copy Link Location şi verificati destinaţia pe URLVoid.com.

Dacă nu sînteţi curios, ci doar pofticios –  accesaţi cu încredere. În definitiv, măcar aşa nu vă mai bate prietena la cap că staţi toată ziua pe net şi nu aduceţi nimic acasă.

(957 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Si eu am primit, da’ nefiind meserias i-am prestat un ” delete” stiind ca n-am up-load-at nemeka pe you-tube

  2. Si eu am scapat netepuit, in caz contrar las Catavencii si ma apuc de citit Libertatea, c-ar fi mai de valoarea mea.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.