Home / Gadgeta de perete / YouTube vă amenință cu nițel conținut ilegal? Bine vă face

YouTube vă amenință cu nițel conținut ilegal? Bine vă face

Zoom

Ați primit un mail cu pecetea lui YouTube în frunte și „Your video may have illegal content” în titlu. Hai, fiți sinceri: deja vă simțiți cu musca pe căciulă și cu papagalul pe umăr lui Long John Silver pe umăr.  Așa că respectați legea vinovăției închipuite și citiți sfioși mesajul apocaliptic.

Pe scurt: „s-ar putea să fi călcat pe bombeu drepturile de autor deținute de  Music Publishing Rights Collecting Society (un grup de băieți foarte activi în această privință, deci povestea sună credibil – n.a.), dar stați liniștiți, totul se va rezolva de la sine. Dacă vreți să vedeți cum vă afectează această poveste, descărcați fișierul atașat.”

Ați citit și nu v-ați lămurit? Foarte bine, nici nu trebuia. Textule e croit vag în mod special, bun să ațîțe curiozitatea, nu să o potolească. Așa că descărcați fișierul, dezarhivați cuminți și întrebați-vă uimiți de ce conținutul attachment-ului e o tîmpenie fără cap și fără coadă.

Eu vă las în suspans, pentru că azi e ziua în care sînt ecologist și nu distrug corola de minuni  a lumii digitale. Alegeți răspunsul după cum poftiți:
a) e un mesaj secret de la prințul nigerian care v-a promis că vă face milionar (posibil; mai exact, de 2,5 ori mai posibil decît Moș Crăciun și Zîna Măseluță la un loc)
b) e pachetul pe care vi-l pune mama la tren în fiecare duminică. Se știe că mamele se pricep să împacheteze manual, nu digital (promițător, dar nu)
c) mailul pare trimis de YouTube, dar e un spam ordinar. Iar attachment-ul e un Troian măgăresc, pe care mulți antiviruși nu-l miros deocamdată (imposibil!!!! Pe net circulă doar oameni cinstiți)

(975 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. primit, deschis, omorat troian magaresc. Deci, raspunsul corect este c)… 🙁

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.