Home / Anticrizul / Zboară, elicopterule, zboară

Zboară, elicopterule, zboară

Zoom

Nu o să vă vină să credeți, dar am pus de-o investiție care a ieșit foarte prost, pe foarte mulți bani publici. Uau. Ai fi zis că e imposibil, dar uite că, înt final, s-a întâmplat. La Sălaj mai precis, unde s-a făcut un heliport ce are mici, dar mici de tot, probleme. Că, mna, acum nu zice nimeni că, dacă începi o casă cu două etaje, îl termini pe primul și iei o pauză, nu te poți muta. Ba poți. Ei, cam fix așa e și la Sălaj. Fix așa, în cazul în care casa la care ai terminat primul nivel nu ar avea fundație. Și nici pereți.

Ca orice chestie care sfârșește pe la rubrica asta, heliportul din Jibou, județul Sălaj, era pe hârtie o chestie foarte utilă. În esență, investiția urma să găzduiască o bază SMURD cu un elicopter, care să deservească regiunea de nord-vest. Adică județele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din judeţul Bistriţa-Năsăud. După ce s-au scos bani de la Consiliul Județean Sălaj, un milion de lei și un an mai târziu, la Jibou era un hangar la cele mai înalte standarde, dar lipsea ceva.

Se uitau ăștia pe acolo. Hangarul mișto, peisaj frumos, iarbă verde. Și zbiară unu’: „Băăă, nu avem pistă de aterizare!”. Da, nene, ăștia și-au făcut heliport fără… heliport, practic. Partea extraordinară e că, acum, la patru luni de la inaugurarea bazei, s-au trezit băieții că platforma de aterizare și balizajul nu erau prevăzute nici măcar în proiectul inițial, aprobat de Guvern. Cumva, treaba era făcută să fie praf, cu acte-n regulă, cu idee centrală, cu buget prevăzut. Un fel de „Dai un ban, dar știi că face”. Face treabă de circul pământului. Ah, și știți ce e chiar mai frumos, chiar dacă părea imposibil? Că dacă totuși face cineva pe nebunu’ și vrea heliport cu elicoptere și piste de aterizare și lumini, mai trebuie bani, frățică. Nu mulți, nu, așa… cam un milion.

(108 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. […] post Zboară, elicopterule, zboară appeared first on […]

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,