Home / Şoapte / Ziua judecății se amînă

Ziua judecății se amînă

Zoom

Kövesi a încercat, cu scandalul Black Cube, să înduioșeze opinia publică, plîngîndu-se că au fost interceptate e-mail-urile tatălui. Deh, familia e sfîntă și la procurori, și nu trebuie să te iei de tați, mame, frați, surori, copii. Ceea ce e absolut corect. Apoi a venit procuroarea Iorga Moraru, dușmanul de dată mai recentă al doamnei Kövesi, anunțînd că ea e mai victimă, fiindcă i-a fost atacată fiica, și nu cu e-mail-ul, ci cu automobilul. Dacă tot au văzut că se poartă victimizarea, au ieșit și cei din familia prahoveană Cozma, pe motiv că le-a fost atacat tatăl, că fratelui i-a fost atacată sora, că surorii i-a fost atacat fratele. Nu cu mail-ul, nici cu mașina, ci cu portocala.

Cum stau lucrurile acum? Ei bine, dosarul Black Cube se va clasa, căci nu sînt probe, nefiind martori dispuși să coopereze. Dosarul accidentului fiicei Mihaelei Iorga Moraru are, în continuare, autor necunoscut, chiar și după ce numărul mașinii implicate a apărut la televizor. Iar familia Cozma tocmai a încercat să scape de probleme dînd adînc din casa ororilor care este și a fost DNA Ploiești. Acum, toată lumea așteaptă un deznodămînt, iar acesta n-ar putea fi, după cele mai multe voci, decît dispariția doamnei Kövesi din peisaj. Doar că aici există o mare problemă: dacă doamna K. pleacă acum, la presiunea “inamicilor” anticorupției, tot ce s-a construit în ultimii ani în vederea unui nou mandat al președintelui Klaus Iohannis se cam duce pe apa sîmbetei. Căci, dacă, întors din Tenerife, președintele se trezește cu o propunere de demitere a șefei DNA și o aprobă, electoratul radical și vocal în online, ăla care influențează o parte a electoratului tăcut și mai moderat, va sări în aer, acuzînd blat, pactizare cu dușmanul, cedare. Așa că adio voturi, iar mandatul 2 fără voturi nu se poate. Dacă președintele primește propunerea de demitere a doamnei K. și nu o aprobă, rămîne cu bomba în brațe, riscînd ca aceasta să-l umple de pete pe cravată, la un moment dat. Așa că singura soluție satisfăcătoare ar fi ca președintele să nu fie pus în fața unei astfel de decizii. S-a auzit, domnu’ Toader? Nu vă grăbiți, nu e nici o urgență să reveniți din Japonia, așa cum spunea doamna Dăncilă. Păi, pe cine credeți? Pe doamna Dăncilă sau pe șeful direct al acesteia?

(6013 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Foarte corect articolul. Cu cât rămâne mai mult în funcție cu atât distruge mai mult mitul anticorupției pe care Iohannis nu îl va mai putea folosi la anu in campanie. Daca o demite pierde. Daca nu o demite … pierde. Singura varianta buna pentru el e că doamna K să își dea demisia. Dar asta nu se va întâmpla și meciul continuă.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.