Gen Școala vedetelor
Oana Roman (minimum o persoană în public): „Uneori Izabela intră peste mine în story-uri, comentează, mă contrazice. I-am explicat: «Mami, e foarte urît să contrazici o persoană în public, chiar dacă ai dreptate. Nu este OK să faci chestia asta!». Încet-încet a început să învețe să se abțină, să se controleze în anumite comentarii pe care le face.“ (Libertatea, 20 februarie)
În plus, e vorba și de riscuri seismice. Multe story-uri de Instagram nu sînt proiectate să susțină nici măcar o vedetă obișnuită, d-apăi pe Oana Roman contrazisă de familie. Are și universul Meta niște limite.
Gen Hai, gata, că s-a stricat și Hollywood-ul
Carmen Tănase (preoteasă bittmanică): „În ultimii doi ani de zile am realizat că tot ce am știut eu despre Hollywood nu are nici un fel de valoare sau ce am crezut sau ce am visat, ce visează fiecare artist la Hollywood nu are nici un fel de valoare, pentru că acolo este mijlocul cel mai rapid de propagandă pe care îl au Statele Unite.“ (Libertatea, 19 februarie)
Doamna Tănase are perfectă dreptate. Ce atîta propagadă cu Statele Unite? Noi nu sîntem în stare să ne facem propria propagandă? Ia să punem mînă de la mînă și să ne facem propriile studiouri de propagandă, ascunse în tunelurile dacice de sub Bucegi. Putem să ne facem propriii noștri Avengers naționaliști: Dan Puric e Căpitanul Sputnik, Dan Bittman e omul cu convingeri de fier, Garcea e Marcu care trage cu arcul, iar Diana Șoșoacă poate să joace rolul lui Scarlett Johansson.
Gen Focurile igienei
Andreea Tonciu (nu avea ce să dea): „În două săptămîni am fost doar o dată la toaletă. Nu era mîncată sora ta, ce voiai să dea? Nu aveam ce să dau. Nu aveam nici hîrtie igienică. Te duceai direct în apă și gata.“ (Libertatea, 18 februarie)
Andreea e norocoasă că s-a întors acasă. Dar sigur există căluți de mare și broaște țestoase care nu și-au revenit de pe urma traumei nici pînă în ziua de azi.
Gen Sindromul Răducioiu
Antonia (a rămas cu traumă): „Mi-e rușine să vorbesc în română. Eu sînt în țară de 12-13 ani deja, am rămas cu traumă, fără să mă victimizez. Îmi este rușine pentru că s-a făcut atît de mult mișto pe seama asta, încît m-a făcut să simt că nu sînt inteligentă din cauza asta.“ (Libertatea, 16 februarie)
Se și exagerează mult. Adică, pe bune, ce rost are să vorbești corect românește? Ca să te ia după aia lumea la ochi și să copieze după tine cînd pică Bac-ul la 42 de ani? Nu, mersi!
Gen El era de treabă, ea în schimb…
Serghei Mizil (băiat de societate): „Ea mi-a zis o singură dată că cei ca mine nu au ce căuta în societate și eu am zis că pot să rămîn afară oricînd. Da, Elena Ceaușescu mi-a zis. Acum, dacă stau să mă gîndesc, avea dreptate în ce spunea.“ (Libertatea, 15 februarie)
Poftim, să mai zică lumea că numai Nea Nicu a făcut lucruri bune pentru populație.