Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Autorul unor limbi de băgat în manual

Zoom Autorul unor limbi de băgat în manual

Iat-o, vulnerabilă și, totodată, fermă pe poziții, singură împotriva corupților, cu o mână  scriind la dosare, cu alta aruncând o mistrie de mortar la propria statuie!

Se împachetează Laura Codruța Kövesi pentru președinție – așa bate vântul în popor. Este o activitate aproape ritualică, amintește de împachetarea unui ceas scump într-un magazin de lux din New York. Iar pentru asta ai nevoie de elite, nu de popor.

Scene de groază la Digi24, cu un Gabriel Liiceanu dezlănțuit, bucuros, înlăcrimat. În sfârșit, a găsit pe cine să slujească orbește.

Moderator: „Este doamna Kövesi prezidențiabilă?”

Gabriel Liiceanu: „Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs. simple și provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea.”

Trecem peste ”un asemenea om care prin comportamentul ei”. Trecem și rămânem doar cu senzația de greață.

Vi-l amintiți pe Liiceanu și în vremea în care presta în culise la Băsescu? Iată-l: “Timp de zece ani cât ați fost, sunteți președintele României, nu ați făcut decât să ne așezati pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne așezăm. Și pentru asta vă mulțumim”.

Cu fiecare astfel de îmbăloșată adorare mulți zic: frate, s-a tâmpit?

Dar dacă te gândești cum se ruga de Dan Radu Rușanu să-i fie tăiate datoriile către stat, îți dai seama că e vorba de un calcul strict economic. Acum un an, domnul Liiceanu era oripilat că Nicușor Dan, în plen la GDS, nu spune că este pentru o economie de piață. Evident, domnul Liiceanu este adeptul unei economii libere. Cum era și când se milogea de Rușanu și de Radu Vasile. Până la urmă, asta s-a întâmplat și pe vremea lui Băsescu: elita și sinecurile ei. Nimic mai banal. În cele din urmă, asta mă amuză și mă dezgustă cel mai mult la Gabriel Liiceanu: pune o pasiune de Celibidache, citează din Zenon, își lasă gușa să vibreze revoltată pe cine știe ce cuvânt stâlcit heideggerian, pentru ca în final să îți dai seama că voia și el o scutire de taxe și o țigară.

3 comentarii

 1. #1

  sinecurul…

 2. #2

  Laconicul Stefi izbeste din nou!

 3. #3

  Hahaha, excelent articolul. Bravo, Cațavencii. O plăcere să vă citesc, sunteți unici prin finețea cu care așezați cuvintele în pagină.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100