Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Biserică și bu-ling cu Alex Velea și Connect-R

Zoom Biserică și bu-ling cu Alex Velea și Connect-R

Mai țineți minte cînd Connect-R era doar un băiat care s-a prins că accentul de jamaican e foarte ușor de mimat, chiar dacă nu le ai cu engleza, așa că și-a lăsat dread-uri și s-a apucat de cîntat? Mai țineți minte cînd Alex Velea era doar un tip care s-a prins că e mult mai ușor să definești mușchii cînd ești foarte pitic și că poți să compensezi lipsa de personalitate cu foarte multe tatuaje? Ce vremuri simple erau pe atunci! Acum cei doi au trecut la lucruri cu adevărat serioase.

Alex Velea, acum, încearcă să rezolve probleme sociale pe Cartoon Network. Se potrivește acolo. Pînă la urmă, animația e doar o caricatură în mișcare. Cu o față de cîine bătut, ne spune că ”fenomenul bu-ling poate afecta pe oricine”, demonstrînd că poate asasina limba română și în vorbire liberă, nu doar în versuri. În caz că nu știți ce e fenomenul ăsta și vă gîndiți că e vreo perversiune japoneză, stați liniștiți, e doar cuvîntul bullying din engleză. Așa spun ei cînd i se lipește unui elev mai fraier gumă-n păr și își ia castane. O practică absolut normală, de selecție naturală, care învață copiii de mici că viața nu e corectă.

Desigur, putea să spună asta foarte bine în românește. Hărțuire, persecutare, umilire. Să o spună pe înțelesul oamenilor. El a ales să facă niște bu-ling cu limba și să folosească limbajul lui de analfabet. 500 de cuvinte în românește și 50 în engleză, atît știe băiatul ăsta, cînd nu omoară limba inventînd cuvinte ca ”shakalaka”. Nu am nimic cu inventarea cuvintelor, face limba să evolueze, așa am inventat și eu sclabagiu (sclav labagiu), dar el inventează cuvinte stupide. Poate de-aia își lua bu-ling la școală, că nu înțelegea nimeni ce zicea și oamenii se enervau.

Între timp, Connect-R ne explică, plin de el de parcă tocmai a fătat trei viței, dînd ochii peste cap ca o curtezană gîdilată, plescăind a autosuficiență, cu un șarm de dealer de alba-neagra, că ar trebui să înscriem toți copiii la ora opțională de religie pentru că tot ce-i vertical în viața lui a pornit de acolo. Toleranță, iubire și alte platitudini care n-au nici o legătură cu ora aia, în care spuneam două rugăciuni tocite și jucam avioane.

E ridicol cum au ajuns toți ăștia să încerce să educe țara în loc să-și vadă de treaba lor: produs mizerii pop de îndobitocit și mai tare partea deja dobitoacă a populației. Ce urmează, Daniela Crudu vorbind despre violența domestică? Cătălin Măruță despre tolerarea sclabagiilor?

7 comentarii

 1. #1

  Pai ce sa urmeze,Plugaru si Sexi Braileanca sa zica despre abstinenta,virginitate ca doar sunt urmasele Mariei Magdalena,Sile Camataru despre iubirea aproapelui si impartirea averii cu saracii,si lista ppoate continua…

 2. #2

  Foarte bun articolul,scris cu umor,si mai ales realist!

 3. #3

  Imagine there’s no heaven
  It’s easy if you try
  No hell below us
  Above us only sky
  Imagine all the people
  Living for today…

  Imagine there’s no countries
  It isn’t hard to do
  Nothing to kill or die for
  And no religion too
  Imagine all the people
  Living life in peace…

 4. #4

  Tareeeee ! Tare articol !!!

 5. #5

  Superb si sublim articolul!

 6. #6

  Sile Camataru despre bitchslap!

 7. #7

  1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
  2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint