Unii spun că Brașov ar fi un oraș frumos și n-avem de ce să-i contrazicem. Alții spun că s-ar fura cam multișor la nivelul administrației locale, și iar n-avem de ce să-i contrazicem. Departe de presa centrală, cu niște baroni locali care controlează presa din oraș și din județ, ar fi și păcat să nu faci mici învârteli, dacă tot nu se ia nimeni de tine. Și când le faci di granda, aducând un patinoar banal la costuri de câteva ori mai mari decât structuri similare din alte țări, urli că e linșaj mediatico-politic. Așa să-i rămână numele.
Dar marile averi nu se fac neapărat din tunuri mari, ci din tunulețe date constant. Pentru azi, ne oprim asupra unor activități care revin periodic în ultimii ani pe lista de cheltuieli a Primăriei Brașov.
Astfel, Comprest SA este o firmă fericită care, din 1 noiembrie 2012 și până pe 20 ianuarie 2014, a câștigat cinci contracte pentru întreținerea și reparațiile mobilierului urban din municipiul Brașov. Contractul cel mai mic este în valoare de 179.000 de lei fără TVA, iar cel mai mare ajunge la 451.613 lei fără TVA. În total, Comprest SA a luat de la primăria lui Scripcaru 1.236.386 de lei, ciupind câte puțin din trei în trei luni, aproape. Probabil că oamenii din Brașov sunt niște distrugători, dacă e nevoie de aproape 300.000 de euro plus TVA în 14 luni de zile pentru repararea mobilierului urban.
Dar nu doar mobilier urban distrug vandalii de sub Tâmpa, ci și locuri de joacă. Serios. În aceleași zile în care Comprest SA încasa contracte pentru mobilierul urban, Electroconstrucția Elecon SA făcea același lucru, dar în domeniul demontării, reparării, remontării și întreținerii locurilor de joacă. În total, din cinci contracte, Electroconstrucția Elecon a încasat, în 14 luni, 1.511.934 de lei. Nu sunt singurele contracte cu o rată de repetiție atât de mare. Periodic, în Brașov și în Poiană aceleași firme amenajează aceleași locuri. E, practic, o bătaie de joacă pe banii brașovenilor. Dar, dat fiind că George Scripcaru este deja primar de zece ani, probabil că alegătorilor săi le place. Poate-l vedem soluție salvatoare într-un viitor guvern de dreapta…
Pe langa afacerile cu patinoare, giratorii si amenajari de parcuri si parcari, schimbarea mobilierul stradal ar parea o nimica toata, dar, cum bine se precizeaza in articol, este o sursa de muls bani cu repetitie. Iar in Brasov, Scripcaru stie sa mulga pentru el si prietenii lui mai bine decat taranul moldovean din Miorita.
Tomberoane, banci, chioscuri si alte elemente de mobilier stradal DE LUX (adica nu vezi nici la Monte Carlo asa-ceva), NEDETERIORATE, sunt inlocuite cel putin o data pe an pe sume DE POVESTE.
http://adevarul.ro/locale/brasov/parcul-central-livada-postei-vor-modernizate-1_52fa612dc7b855ff56427218/index.html
Brasovul a aparut in Raportul IPP din anul premergator alegerilor locale cu costurile cele mai mari la tomberoane de gunoi stradale. Firmele „abonate”la aceste contracxte apartin in marea lor majoritate lui Marcel Butuza. Astfel reparatiile drumuri principale merg la Butuza, curatenia prin aceeasi Comprest, to la el, deszapezirea la el. Si culmea contractele au fost reinoite pentru 7 ani, inainte de termen taman inaintea alegerilor locale, de frica pierderii majoritatii.