Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cătălin Tolontan: „E deprimant ca președintele să lucreze cu interpretări de colțul mesei“

Zoom Cătălin Tolontan: „E deprimant ca președintele să lucreze cu interpretări de colțul mesei“

Jurnalist cum scrie la carte. Jurnalistul numărul 1 în investigații a dat de mușuroiul Băsescu, iar pe președinte îl doare.

Reporter: Băsescu amestecă ticăloșii și căutătorii de adevăr. De ce o face invocîndu-te pe tine?

Cătălin Tolontan: Habar n-am ce vrea Traian Băsescu. Sper să știe el exact! Mi-e teamă că îi vin informații pe la ureche, aruncă o vorbă și după aia uită din ce s-a luat. Mi-e teamă în sensul că e depri- mant ca președintele să lucreze cu interpretări de colțul mesei. Dar știu ceva: cine își imaginează că poate timora ziariștii e un naiv. Pe voi v-au desființat – salutări domnului Blejnar și doamnei Udrea! – și tot existați. Ideile voastre circulă și ar fi circulat și dacă nu vă numeați Cațavencii, ci vă făceați echipă de fotbal și vă intitulați Săgeata Năvodari.

Rep.: Gala Bute și Monica Iacob-Ritzi sînt cheia unui joc personal de genul „Și el a profitat de sistem, dar n-a fost prins“?

C.T.: Gala Bute și Gala Ridzi sînt parte a jocului „Să ne facem imagine pe bani publici, blat cu televiziunile“. După povestea cu 2 Mai am publicat o mărturie potrivit căreia Ridzi era geloasă pe consilierii lui Udrea și le spunea alor ei: „Așa vreau și eu imagine!“. Există numeroase momente în care se vede că între ele chiar a fost o cursă a imaginii publice, ca între fetele de oraș înainte să iasă la club. Momentele sînt puțin cunoscute, dar nouă ne-au rămas în memorie pentru că ne-am petrecut cei mai frumoși ani din viață, vorba cîntecului, ocupîndu-ne de prostiile ăstora. Într-o conferință de presă chiar la începutul scandalului, Ridzi era sincer uimită, neînțelegînd ce Dumnezeu avem cu ea. Nu se prefăcea, chiar era șocată. „Alții au făcut mult mai rău, au cheltuit mult mai mulți bani!“, a zis în fața sălii. Ne-a spus cineva că exact la Udrea se gîndea. Cît despre Udrea, lucrurile sînt simple. Degeaba se gîndesc să ne anihileze public pe noi ca represalii pentru Gala Bute. Întîi că au încercat-o și alții vreme de douăzeci de ani și, în al doilea rînd, problema lui Udrea nu mai e acum la noi, ci la DNA. Ei cred că, dacă noi tăcem, procurorii fie vor putea face blatul cu ei, fie vor putea fi timorați. Subiectul e atît de atent urmărit, încît și dacă ar dispărea toată presa, tot ar veni o fată care vopsește graffiti prin oraș și ar întreba: „Ce se mai întîmplă cu Gala Bute?“.

Rep.: Cătălin Tolontan: „E deprimant ca președintele să lucreze cu interpretări de colțul mesei“ Năstase condamnat, eliberat și lumea-l crede nevinovat. Trăim o lume a Justiției?

C.T.: Năstase va rămîne simbolul corupției la cel mai înalt nivel. „V-a fost bine fără mine în ultimii zece ani?“, a în- trebat el la ieșirea din închisoare, mizînd probabil pe faptul că oamenilor le va părea rău că l-au votat pe Băsescu. Problema nu e că oamenii l-au votat pe Băsescu, ci aceea că i-am permis lui Băsescu să ajungă un soi de Năstase!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint