Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat (3)

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat (3)

Alexandria – Locul unde se află celebra Bibliotecă Județeană din Alexandria. Acest oraș a fost întemeiat de un băiat, Alex, care a vrut să lase ceva în urmă. Ei bine, a lăsat în urmă orașul Alexandria, în momentul în care s-a mutat înapoi la București, plictisit de viața anostă din provincie.

Râmnicu Vâlcea – Ca să nu fie atacat niciodată în caz de război, orașul și-a luat acest nume pe care străinii îl pot pronunța foarte greu.

Pitești – Numit în vechime Ascunzi, acest oraș era locul ideal pentru ca serviciile secrete să-și stabilească un cartier general. Sau poate că au făcut asta și nu știm noi, atât de buni au fost.

Suceava – Cetatea de scaun a lui Ștefan cel Mare, locul unde voievodul venea mereu ca să stea jos și să poruncească. Locul a fost ales pentru că era greu accesibil pentru turci, neexistând nici la acea dată nici o autostradă în toată Moldova. Ruinele cetății medievale dăinuie și-n zilele noastre, semn că poate nici nu era nevoie de o cetate. Mai bine construiau moldovenii direct ruinele, pentru că, iată, sunt mai rezistente.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Campina- „Inca din 1871, Campina produce lactate din lapte colectat de la fermele de familie din Olanda.”( reclama). Confuzii grave! Conform prestigiosului „Flacara” ( ante defectiune)- inca de la intemeiere ( Anno Domini 1500 si-un pic), producea cel mai mare numar de invatati superior/capita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint