Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce nu știai despre orașul tău preferat

Zoom Ce nu știai despre orașul tău preferat

Brașov – În anii ’50 se numea Orașul Stalin, din cauză că, privit din avion, Brașovul părea că are forma unui dictator dement cu mustață.

Craiova – N-ai fi știut despre acest oraș că are o universitate dacă n-ar fi existat echipa de fotbal. Rivala istorică a Universității Craiova este Liceul Teoretic Băicoi, deși Grădinița cu program prelungit Mizil vine tare din urmă.

Oradea – Pare un oraș din Occident, dacă n-ai văzut niciodată un oraș din Occident. Atunci când vrei să pleci definitiv din țară, e ultimul argument disperat pe care ți-l dă România ca să rămâi.

Sighișoara – Celebră cetate medievală, unde sașii au trăit de bunăvoie sute de ani, până în momentul în care au fost liberi să plece și să se-ntoarcă în Germania.

Cluj-Napoca – Oraș aflat până de curând în plină dezvoltare. Cea mai apropiată stație de metrou e în continuare la marginea Budapestei. Clujenii sunt foarte mândri de orașul lor, motiv pentru care se mută cu miile de București, ca să ducă vorba mai departe.

Satu Mare – Un oraș foarte periculos. Nicăieri în România nu mor de plictiseală mai mulți oameni decât aici.
4 comentarii

 1. #1

  Google maps ne zice .ca cea mai aproape statie de metrou e in Militari

  • #2

   Ardelenii nu masoara apropierea in km . Au o unitate speciala de masura numita ,, cluj” . Sau ,,sluj” , nu stiu prea bine ca nu sunt de acolo .

 2. #3

  Depinde cu ce zbori: poate o fi mai scurt cu aveonu; da ‘ daca o faci cu masina- prin Oradea- e cum zice autorul.

 3. #4

  Poate ar merita si Bucurestiul o vorba de bine: e primul oras european care a implementat reducerea consumului de gaze la incalzire/ apa calda- ante festum- multumita Primarului Neicushoru’; „Zi de zi, ceas de ceas, si-n proportie de masa.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint