Brașov – În anii ’50 se numea Orașul Stalin, din cauză că, privit din avion, Brașovul părea că are forma unui dictator dement cu mustață.
Craiova – N-ai fi știut despre acest oraș că are o universitate dacă n-ar fi existat echipa de fotbal. Rivala istorică a Universității Craiova este Liceul Teoretic Băicoi, deși Grădinița cu program prelungit Mizil vine tare din urmă.
Oradea – Pare un oraș din Occident, dacă n-ai văzut niciodată un oraș din Occident. Atunci când vrei să pleci definitiv din țară, e ultimul argument disperat pe care ți-l dă România ca să rămâi.
Sighișoara – Celebră cetate medievală, unde sașii au trăit de bunăvoie sute de ani, până în momentul în care au fost liberi să plece și să se-ntoarcă în Germania.
Cluj-Napoca – Oraș aflat până de curând în plină dezvoltare. Cea mai apropiată stație de metrou e în continuare la marginea Budapestei. Clujenii sunt foarte mândri de orașul lor, motiv pentru care se mută cu miile de București, ca să ducă vorba mai departe.
Satu Mare – Un oraș foarte periculos. Nicăieri în România nu mor de plictiseală mai mulți oameni decât aici.
Google maps ne zice .ca cea mai aproape statie de metrou e in Militari
Ardelenii nu masoara apropierea in km . Au o unitate speciala de masura numita ,, cluj” . Sau ,,sluj” , nu stiu prea bine ca nu sunt de acolo .
Depinde cu ce zbori: poate o fi mai scurt cu aveonu; da ‘ daca o faci cu masina- prin Oradea- e cum zice autorul.
Poate ar merita si Bucurestiul o vorba de bine: e primul oras european care a implementat reducerea consumului de gaze la incalzire/ apa calda- ante festum- multumita Primarului Neicushoru’; „Zi de zi, ceas de ceas, si-n proportie de masa.”