Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre Cristina Tunegaru, salvatoarea Educației

Zoom Cele mai importante știri despre Cristina Tunegaru, salvatoarea Educației

Dacă profesoara Tunegaru și polițistul Godină ar scrie un manual de circulație pentru elevi, el ar începe așa: “Ne uităm întîi la stînga, apoi la dreapta și nu folosim nici una dintre ele ca să batem femei în Baltagul”.

Cristina Tunegaru ar susține că, în loc de Baltagul, în școala românească să se predea Iliada lui Homer, care arată cum Elena este o femeie prevăzătoare și fuge de soț înainte să fie bătută.

Din păcate, Iliada a fost interzisă de Coaliția pentru Familie, pentru că promovează distrugerea familiei traditionale.

42% din absolvenții de liceu sînt analfabeți funcțional. Citind declarațiile Cristinei Tunegaru despre literatura română, începem să ne întrebăm cîți dintre analfabeții ăștia au devenit profesori.

Cristina Tunegaru vrea interzicerea cărților cu Harry Potter după ce mai mulți elevi au zburat de la orele ei călare pe mătură. “Așa ceva pur și simplu nu se face”, a declarat supărată distinsa profesoară. “A fost umilitor pentru mine să fiu nevoită să plec acasă pe mopul femeii de serviciu.”

Profesoara Tunegaru este ferm convinsă că toată știrile despre județul Vaslui ar dispărea instantaneu dacă localnicii ar renunța să mai citească despre regele Oedip și despre aventurile sale zglobii.

Manualul-caiet alternativ de limba română al profesoarei Tunegaru recomandă doar autori străini drept lecturi suplimentare. Întrebată dacă nu i se pare ridicol să apeleze doar la traducători în locul autorilor, doamna Tunegaru a replicat: “Așa au făcut și alții cînd m-au obligat să învăț ultimele sonete ale lui Shakespeare în traducerea lui Vasile Voiculescu. Și nenorocitul de Voiculescu s-a mai și semnat ca autor. Acum înțeleg de ce l-au băgat comuniștii la pușcărie”.

1 comentariu

 1. #1

  Am impresia ca dam importanta prea mare unei “anonime” necunoscute, care poate fi ascultata doar atunci cand spusele ei sunt ancorate in didactica romaneasca. Cand va avea o vechime in invatamant si niste lucrari pedagogice care sa o reprezinte , da. Pana atunci… PA!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Ce ne facem noi, țiganii, dacă vin americanii 

  25 iunie 2019

  Dacă pe vremuri românii se dedulceau cu lucrurile refuzate la export, pentru care, în fața magazinelor, se dădeau adevărate lupte de stradă, iacătă am trăit să vedem și o situație […]

 • A fost sau n-a fost?

  25 iunie 2019

  Ca întotdeauna la alegeri, și pe 26 mai s-au furat voturi. Cîte? Niciodată nu vom ști. De fapt, niciodată n-am știut cîtă democrație se falsifică la urne. Numărul buletinelor falsificate […]

 • Nimic cu nimic / Primul nimic

  25 iunie 2019

  Ne aflăm, acum, la președintele cu numărul 5 din scurta istorie a republicii române. Primul președinte a fost Nicolae Ceaușescu, din 1974 până în 1989. Practic, pe vremea lui s-a […]

 • Limbă dulce, cur viclean, caracter de est-german

  18 iunie 2019

  De la „Ține, țațo, curu’ zvelt”, subversivul șlagăr pe care Maria Tănase l-a cîntat în timpul războiului la o petrecere dată de Manfred von Killinger, ambasadorului Germaniei la București, pînă […]

 • Riscul mersului pe Barna

  18 iunie 2019

  Sub coordonarea unuia dintre foștii căprari ai poliției politice a fost pus pe piață un sondaj în care Dacian Cioloș îl zdrobește pe Dan Barna în competiția internă pentru candidatura […]

bt