Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cele mai importante știri despre Cristina Tunegaru, salvatoarea Educației

Zoom Cele mai importante știri despre Cristina Tunegaru, salvatoarea Educației

Dacă profesoara Tunegaru și polițistul Godină ar scrie un manual de circulație pentru elevi, el ar începe așa: “Ne uităm întîi la stînga, apoi la dreapta și nu folosim nici una dintre ele ca să batem femei în Baltagul”.

Cristina Tunegaru ar susține că, în loc de Baltagul, în școala românească să se predea Iliada lui Homer, care arată cum Elena este o femeie prevăzătoare și fuge de soț înainte să fie bătută.

Din păcate, Iliada a fost interzisă de Coaliția pentru Familie, pentru că promovează distrugerea familiei traditionale.

42% din absolvenții de liceu sînt analfabeți funcțional. Citind declarațiile Cristinei Tunegaru despre literatura română, începem să ne întrebăm cîți dintre analfabeții ăștia au devenit profesori.

Cristina Tunegaru vrea interzicerea cărților cu Harry Potter după ce mai mulți elevi au zburat de la orele ei călare pe mătură. “Așa ceva pur și simplu nu se face”, a declarat supărată distinsa profesoară. “A fost umilitor pentru mine să fiu nevoită să plec acasă pe mopul femeii de serviciu.”

Profesoara Tunegaru este ferm convinsă că toată știrile despre județul Vaslui ar dispărea instantaneu dacă localnicii ar renunța să mai citească despre regele Oedip și despre aventurile sale zglobii.

Manualul-caiet alternativ de limba română al profesoarei Tunegaru recomandă doar autori străini drept lecturi suplimentare. Întrebată dacă nu i se pare ridicol să apeleze doar la traducători în locul autorilor, doamna Tunegaru a replicat: “Așa au făcut și alții cînd m-au obligat să învăț ultimele sonete ale lui Shakespeare în traducerea lui Vasile Voiculescu. Și nenorocitul de Voiculescu s-a mai și semnat ca autor. Acum înțeleg de ce l-au băgat comuniștii la pușcărie”.

1 comentariu

 1. #1

  Am impresia ca dam importanta prea mare unei “anonime” necunoscute, care poate fi ascultata doar atunci cand spusele ei sunt ancorate in didactica romaneasca. Cand va avea o vechime in invatamant si niste lucrari pedagogice care sa o reprezinte , da. Pana atunci… PA!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]