Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Crin Antonescu s-a apucat de limbi

Zoom Crin Antonescu s-a apucat de limbi

Cu adîncă durere vă aducem la cunoștință că, după o lungă suferință, Ză Mazăr end Fazăr au încetat din viață. O boală necruțătoare, cunoscută sub numele de "Lecții avansate de limba engleză" le-a curmat zilele. A fost un sfîrșit chinuitor, dar astăzi – ne asigură administrația cimitirului Webster Dictionary – le puteți vizita mormîntul.

Care va să zică, pînă la urmă, Crin Antonescu a făcut-o. A învățat limba engleză, așa cum trebuia s-o fi făcut înainte să ajungem noi să credem că-i va înfrînge pe Băsescu și pe Geoană. A urmat cursuri private, cu vorbitori nativi și martorii sînt de părere că, din 2015 încolo, prezumtivul președinte al României ar putea supraviețui unei conversații cu delegația FMI. Chiar dacă accentul a rămas la nivelul portorican al consilierului Iulian Fota, gramatica și vocabularul prezintă achiziții noi și spectaculoase, care pot lămuri pe orice viitor omolog la ce oră e dineul oficial sau unde e toaleta.

Cît despre franceză, limbă pe care șeful PNL o stăpînește la un nivel decent, circulă zvonul că a fost și ea supusă unor operații de injectare cu Botox și de lifting, așa încît, atunci cînd, la un tête-à-tête, Barrack Obama va face remarca "I love your english accent", președintele nostru să poată replica: "Vous savez, nous, les roumains, nous sommes tout à fait francophones".

Sigur, limba pe care el o propune acum partenerilor din coaliție e germana. Klaus Iohannis, neamțul mut ca o lebădă, reprezintă cea mai inteligentă declarație de intenții a candidatului Antonescu. Dar se pare că PSD îi pregătește o replică în româna de cartier.

1 comentariu

  1. #1

    Daca intr-adevar Antonescu vorbeste franceza atunci probabil cea mai draga fraza pentru el e „Voulez-vous couchez avec moi?” :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint