Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cronicile lui CTP despre oameni celebri

Zoom Cronicile lui CTP despre oameni celebri

Leonardo da Vinci – Un zugrav ordinar, care n-a reușit să transmită absolut nimic prin pictura lui. Nici măcar nu te face să înțelegi dacă Mona Lisa zâmbește sau e tristă pentru că o pictează un incompetent ilustru. Ar fi fost un mare drogat, dar nu prea erau droguri pe vremea aia.

Constantin Brâncuși – Eu, în locul lui, nici măcar o bilă din miez de pâine n-aș sculpta până să-mi rad barba aia. Un îngălat flocos care-și deranja vecinii pentru că bătea toată ziua cu dalta și ciocanul în piatră. Posibil trădător de neam și de țară, pentru că s-a dus la Paris de parcă în România nu găsea destulă piatră. Sunt un tip vocal și plin de păreri, așa că nu-mi convine deloc că a sculptat o masă la care n-ai voie să zici nimic.

I.L. Caragiale – Într-o țară în care alcoolismul e o problemă serioasă, omul ăsta a fost patron de cârciumă. Bine că nu mă născusem încă în 1912, atunci când s-a stins, pentru că n-aș fi putut să plâng la moartea unui asemenea om. Și, apropo, se spune principii, nu prințipuri. Oare cer prea mult de la acest ins dacă spun că ar fi trebuit să-și corecteze textele? I-am identificat și o cacofonie în nume, dar de aia nu mai discut.

Socrate – Un pafarist complet, care nu știa nimic și o spunea cu seninătate. Evident, n-a scris nimic. Din relatările lui Platon, reiese că era un tip foarte enervant, care punea întrebări indiscrete, precum ce e adevărul și ce e dreptatea. Păcat că n-am fost contemporan cu el, pentru că i-aș fi răspuns precis la toate aceste întrebări. Cam cât de prost să fii să nu știi ce e adevărul și ce e dreptatea? Eu am știut mereu și-am fost mereu foarte sigur pe sentințele mele, deși ele s-au mai schimbat odată cu trecerea anilor.

Alexandru cel Mare – Se spune că tatăl lui, regele Filip al Macedoniei, era așa de beat când el s-a născut încât l-a înregistrat la starea civilă Alexandru, deși urma să mai aibă un fiu cu același nume. I-a spus cel Mare ca să-l deosebească de fratele lui cel mic, care urma să se nască vreo doi-trei ani mai târziu.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint