Pe 5 august 2022, Societatea Română de Radiodifuziune anunță scoaterea la concurs a unui post de realizator al Agenția de presă RADOR. Pe 17 august are loc concursul, iar pe 19 august sunt anunțate rezultatele.
Spre surpriza nimănui, câștigătorul concursului a fost unul și același cu singurul participant, respectiv Alexandru Eduard Balaci. Pentru ca tânărul Balaci să acceadă fără probleme la postul de realizator RADOR a fost nevoie, însă, de eforturile conjugate ale unei întregi echipe din SRR, sub privirile îngăduitoare ale PDG-ului instituției.
În martie, același Alexandru Eduard Balaci a mai concurat pentru un post la Societatea Română de Radiodifuziune: referent la registratură. Concursul din martie, însă, a fost mult mai greu, el incluzând în bibliografie mai multe legi care apar în toate bibliografiile de concurs de la SRR, inclusiv cele pentru simpli mașiniști. La concursul din 17 august, în bibliografie au fost incluse doar două lucruri: Radio România. Manual de agenție, Editura CH Beck, București, 2007, și un link către o pagină a site-ului oralhistory.md. Față de concursul din martie, pentru postul de sortator al corespondenței, au lipsit Legea 41/1994, Legea audiovizualului 504/2002, cu completările ulterioare, Statutul jurnalistului de radio din SRR, Misiunea, Viziunea, Valorile și Principiile Radio România sau Decizia CNA nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, materiale bibliografice care apar în cazul majorității concursurilor de angajare la Radioul de stat.
Cum ar veni, deși tânărul Alexandru Eduard Balaci este doctorand în istorie, i s-a pregătit o bibliografie ușurică, de data asta, ca să nu se încurce băiatul și să rămână, iar, fără coledzi.
Nu știm când a început Alexandru Eduard Balaci să viseze să lucreze la Radioul de stat, dar am descoperit că domeniul nu-i era străin deloc. În aprilie 2014, când era elev în clasa a XI-a, tânărul Balaci a fost subiectul unei știri despre minunata performanță obținută de trei elevi români la New York, în cadrul International Youth Business Summit. Poate atunci s-a îndrăgostit de radio, mai ales de cel de stat, unde lucra, desigur, autoarea știrii despre tânărul Alexandru Eduard Balaci. Să nu înțelegeți de aici că Alex i-ar fi purtat autoarei știrii vreun alt sentiment de iubire decât cea filială, căci da, știrea era realizată de Nicoleta Balaci, mama sa.
De la întâmplarea din New York au trecut opt ani, Alex a terminat facultatea, s-a înscris la doctorat și a devenit, între timp, și consilier local în comuna Chiajna, din partea ALDE. Mama, Nicoleta, a devenit lider sindical în SRR și o persoană cu influență. Iar dacă fiul n-a fost capabil să învețe suficient pentru a ajunge referent la registratură, atunci i s-a aranjat cum se cuvine concursul direct pentru un post de realizator RADOR.
(Va urma)
Referitor la art.”Cum se fac angajări la Societatea Romana de Radiodifuziune”poate continuati cu partea 2a”cum sunt ocupate posturile șefilor fara concurs de ani de zile”sau” diferentele intre salariile angajatilor(de mizerie) si cele ale sefilor „,ca tot se vehiculeaza ce salarii mari sunt la stat….
Dana, trotineta ta e Lexus?
Dl.Stefan,poate trotineta mea este lexus….sunt altii cu câștiguri peste 12.000 in radio si nu detin lexusuri,vile sau ale marci de renume…
doamna dana, poate va uitati la declaratia de venituri si interese al sotului lidetriteti, ca apare si ea acolo, dansa avea vreo 9000 inca din 2017, ultima data cand numitul a mai binevoit sa depuna declaratia care este obligatorie, chiar daca federatia sa e fantoma. asta cand alte colege cu aceeasi incadrare cu a ”doamnei” se chinuiau cu 3500 de lei pe luna sin-n 2023… deci ciocul mic cu manipularile…
Salariile sunt cum sunt de vreo zece ani! Nu stiu daca merita schimbat subiectul, ca nici cu liderita de sindicat nu mi-e rusine, Lexus, viloi si vreo 9000 net lunar pentru nimic. pai se compara cu 3000 net ai colegilor?