Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum să te faci că te faci jurnalist – Sticla fără dop

Zoom Cum să te faci că te faci jurnalist – Sticla fără dop

OK. N-ai idee ce să faci, în condiţiile în care, fireşte, nu ştii să faci nimic. N-ai vreun talent anume sau încă nu te-ai obosit să te întrebi ce înseamnă asta. În general, nu ai nici un chef să înveţi o meserie serioasă. Am înţeles. Vrei să devii jurnalist. Dar de unde s-o apuci? De la cine ai putea deprinde reflexul de a modera un talk-show de patru ore despre orice obiect vestimentar al Elenei Udrea? Ei bine, la asta folosesc şcolile de jurnalism care nu sînt facultăţi: creează specialişti. Habar n-ai despre ce vorbesc? Cască ochii. Om te fac!

Intact Media Academy. După cum îi spune şi numele, e un fel de grădiniţă de vedete. Aici predau antenism viteză experţii celor trei posturi din Băneasa (de la Dan Capatos şi Victor Ciutacu la producătorul Dana Mladin şi monteurul Eugen Kelemen). Cursurile au o durată de trei luni (suficient cît să te-mprieteneşti cu doi-trei cameramani), iar taxa aferentă unui modul de studiu e de 1.500 de euro. Ce scrie pe diplomă după aia? Antenă scrie! Dacă vrei la Pro TV, fă-te şofer. Pro TV angajează întotdeauna şoferi. Ah, da: şi asistenţi de platou. 

 

Şcoala de Televiziune „Tudor Vornicu“. A cumpărat drepturile pentru nume şi, probabil, cu banii de la tine şi viitorii tăi colegi o să achiziţioneze un laptop conectat la Google, piatra de temelie a jurnalismului. La secţia „Editorial artistic“ (9 rate a cîte 149 de euro plus taxe), Andreea Marin te învaţă să vorbeşti ca Andreea Marin, Raluca Moianu – să vorbeşti ca Andreea Marin, dar ceva mai rar, Dan Negru – să faci jurnalism în 60 de secunde, iar Corina Dănilă – să pui suflet în această meserie superbă! Mai greu de precizat e ce înveţi de la Vlad Ionescu, directorul general al şcolii, cîtă vreme nu ştii exact cine e şi care este legătura lui cu Tudor Vornicu. Ei bine, îţi spunem noi: habar n-avem, respectiv absolut nici una. Secţia „Actorie Film şi TV“ nu te interesează – pentru asta ar trebui să ai talent. Dar, dacă tot n-ai, ai putea încerca secţia „Marketing, PR şi Evenimente“ (la acelaşi scor), unde predă Vicenţiu Purcărea. Cine este Vicenţiu Purcărea? Vrei să fii jurnalist? Intră pe Facebook şi află!

8 comentarii

  1. #1

    Intact Media Academy este mai mult decat o scoala,iar diploma de absolvire este recunoscuta de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii. Isi merita toti banii deoarece, dupa finalizarea cursurilor ramai in trust unde iti poti construi o cariera solida!

  2. #2

    Intact Media Academy este intr-adevar o alegere buna pt cei care vor o cariera in televiziune, prin prisma faptului ca te poti integra imediat dupa absolvire in campul muncii. De ce as pierde 3 ani din viata facand o facultate de jurnalism, cand in 3 luni pot invata de la cei mai buni…Jurnalismul este o meserie care se „fura” de la profesionisti adevarati.

  3. #3

    cei de la intact sunt OK. Am pe cineva care a facut cursul

  4. #4

    La Intact Media Academy am convingerea ca voi „atinge” si partea practica. Atat de necesara tinerilor aflati la inceput de cariera. Acolo sunt profesionisti adevarati.

  5. #5

    Dragi Catavenci, sper ca le facturati taifele de publicitate corespunzatoare celor de la Intact pentru ”comentariile” anterioare.

  6. #6

    Daca tu crezi ca bezmeticii enumerati in articol, de la Antene, sint cei mai buni, nu mai sint sperante! Nu vorbesc de faptul ca sint vinduti, adica scriu si vorbesc la comanda patronului, ci de slaba lor pregatire profesionala, sabloanele pe care le promoveaza si greselile pe care le fac.

  7. #7

    nu stiu ce inveti la IMA de la Dani Otil (e profesor, l-am vazut pe site-ul lor), insa datorita cursului de “marketing, PR si evenimente”, de la Scoala de televiziune Tudor Vornicu am reusit sa-mi schimb cariera. In prezent lucrez la o agentie de publicitate, inainte am lucrat in presa. Mai mult de atat nu cred ca are rost sa spun 🙂
    PS: diploma eliberata de Scoala de Televiziune Tudor Vornicu este recunoscuta de Ministerul Muncii, dar si de cel al Educatiei

  8. #8

    Draguta,nu iti garanteaza nimeni ca vei lucra in televiziune dupa ce absolvi IMA,este doar o vrajeala ca sa dai banul.chiar nu ganditi logic deloc ,cate posturi de prezentatori ar treb. s ainventeze antenele ca sa ii angajeze pe toti disperatii ca voi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint