► Cu ceva vreme în urmă, un grup de distrugători de ziare pe bani buni s-a anunțat drept grup de investitori în site-ul reportervirtual.ro. Adrian Halpert, Laurențiu Ciocăzanu și Răzvan Cornețeanu au venit cu ceva bani de-acasă și au cumpărat, dacă se poate spune așa, pachetul majoritar al site-ului cu pricina. Nu e foarte clar ce au urmărit cu mișcarea asta, cert este, însă, că ea n-a făcut decât să le ofere o acoperire sub care să poată apărea pe la televizor. Timp de câteva luni, Laurențiu Ciocăzanu, cel puțin, s-a prezentat prin diverse studiouri drept ziarist la reportervirtual.ro.
Oricare ar fi fost calculele celor trei foști colegi de la Adevărul, dintre care unul a fost creierul păcălirii lui Patriciu pe partea de business, iar ceilalți l-au păcălit pretinzând că ar putea concepe și conduce publicații, ele s-au dovedit proaste. Pentru a reuși și de data asta, le-a lipsit, în primul rând, un alt Patriciu pe care să-l stoarcă de bani. În al doilea rând, le-a lipsit un om care să aprecieze susținerea pe care o acordau, necondiționat, aripii băsiste a politicii românești. Piața era deja ocupată de Evz, B1 și câțiva mai mici, iar oameni care să arunce cu bani în lingăi se găsesc mai greu. În fine, în cel de-al treilea rând, le-a lipsit ceva ce le-a lipsit întotdeauna: talentul și cunoașterea meseriei pe care pretind că ar practica-o de ani buni de zile. Acum, site-ul trage să moară, publicând mai puține materiale decât pe vremea în care avea un singur autor. Nu-i mare lucru, pentru unii care au omorât aproape un trust întreg, să sugușeze un biet site. Păcat, însă, că reportervirtual.ro a avut perioade în care era un site OK, de pe care mai puteai afla informații de culise din lumea presei.
► Că tot veni vorba despre oameni care au supt o pâine bună de la Dinu Patriciu, a ieșit iar de prin birouri Peter Imre, fost prieten al mogulului, fost angajat al acestuia pe bani frumoși. Într-un interviu din Evz, Peter Imre continuă să-l atace pe Patriciu și să povestească despre ce bun manager a fost el. Reținem o parte din interviu, în care Imre își dă adevărata dimensiune: “Păi, n-a plătit salariile la oameni, n-a plătit lucruri mult mai simple decât ale noastre”. Adică salariile a aproximativ 800 de oameni erau lucruri mai simple decât salariile lui Peter Imre și a încă doi șefi. Asta da grijă față de oameni, ăsta da devotament, când un manager falimentar se consideră mai bun și mai important decât sute de creatori de conținut.