Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Profeți sub acoperire

Cei ce au stat pitulați după dulap în vremea pandemiei, profețind că o mie de ani d-aci înainte viața va funcționa în ralanti, iar pruncii, născuți cu masca pe figură,își vor vedea părinții la față doar cu aprobare de la primărie, și-au înghițit limba zilele astea, văzînd cum tineretul american a descoperit, înaintea savanților, vaccinul anti-COVID pe bază de revoltă.

În ciuda sărăciei care a hăpăit cu prea mult nesaț magazinele cu mărci celebre și inaccesibile, protestul de stradă împotriva politicienilor obtuzi și a labradorilor în uniformă e cea mai sănătoasă formă de recuperare a lașității noastre obeze cu care s-au nutrit fericiți atît Donald Trump, cît și marele său admirator Klaus Iohannis.

Sigur că nu ne stă frumos să ne lăudăm cu revolta altora.

Călători obosiți într-un vagon de clasa a treia spre o Europă occidentală sastisită de ea însăși, ne-am pierdut, în cei treizeci de ani de parodiere a capitalismului, instinctul de a-i da peste mînă celui ce, cu ton de diriginte sever, ne pune botnița pe gură și polițaii sub ferestre, ca să ne cînte „Trei culori cunosc pe lume“ înainte de a da stingerea în cazarma coronavirusului.

Vă las pe dumneavoastră să visați ce s-ar fi întîmplat dacă în locul est-germanei Angela Merkel ar fi fost ales cancelar al Germaniei est-românul Emil Hurezeanu, care, într-un elan de patriotism mioritic, ar fi trimis treizeci de mii de arbeiteri în România să doarmă în bou-vagoane și să ne asfalteze la țiplă șoselele ca pe vremea lui Hitler.

Poate că, în clipa aceea, Klaus Iohannis s-ar fi dumirit și el că, la o adică, poți altoi o creangă de cireș pe o tulpină de sparanghel, fără ca Dumnezeu să se supere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.