Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Să loviți bine!

Bătăile crîncene ale huliganilor ruși și englezi pe străzile Marsiliei rotunjesc amintirea mineriadei din 1990. Azi, mîine și poimîine se fac 26 de ani de cînd ortacii au scos, în Piața Universității, mai mulți dinți decît clinica de stomatologie a municipiului București.

Dintr-un dosar scăpat de la CNSAS aflăm că pe studenți, pe bărboși și pe doamnele în vîrstă nu le-au bătut sindicatele din Valea Jiului, ci Securitatea. După 26 de ani, arhivele spun că Miron Cozma, cel care orienta unghiul tîrnăcoapelor la contactul cu civilii, a fost turnător al Securității. Tot arhivele au subliniat, zilele trecute, că Marian Munteanu, eroul tutelar al Pieței, a colaborat și el cu alde Postelnicu.

În fierbinții ani ’90, presa scrisă a dezvăluit, zadarnic, un lung pomelnic al ofițerilor și turnătorilor la Securitate – de la Cămărășescu la Romeo Beja – care i-au cotonogit pe tinerii „golani” în favoarea regimului Iliescu. Dirijorul operațiunii a fost directorul SRI de atunci, Virgil Măgureanu, Complotistul Tristei Figuri, omul care a transformat partea lui de lovitură de stat în vila de la Giurtelec și în contrabanda cu motorină de pe Clisura Dunării.

Practic, studenții și minerii au fost mînați unii contra altora de oamenii Securității: de Marian Munteanu, de Miron Cozma și de restul acoperiților răspîndiți în mulțime, iar ceea ce a părut, ani la rînd, o reglare sinceră de conturi, o ciocnire dialectică a comunismului cu democrația, a fost un plan de izolare externă a României, scris și executat de socrul Alinei Măgureanu. Vaca (la țară mă refer) trebuia ținută departe de atenția Occidentului, pentru a putea fi mulsă în penumbră de moștenitorii lui Iulian Vlad.

Cele două alunecări totalitare ale României postdecembriste – despotismul luminat al lui Iliescu și feudalismul bahic al lui Băsescu – au fost posibile prin persistența acestor demoni. Securitatea nu și-a retras niciodată gheara pe de-a-ntregul. Ea a dat naștere unor specii noi de recruți și unor forme noi de turnătorie. Principiul puterii invizibile și al controlului a supraviețuit prin instituții de forță și structuri mafiotizate, prin acele masonerii de stat bazate pe impostură militară, lăcomie politică și abuz judiciar.

Cînd și cînd, copita despicată și cornițele de securist ale unui membru afiliat ies la iveală. Atunci lumea-și dă o palmă peste frunte și exclamă: „Da, domnule, acum se leagă!”. De fapt, lucrurile se petrec invers: acum se dezleagă. Dezlegarea se face încet, ca într-un rebus în care încrucișările ies greu, fiindcă, în societatea noastră bolnavă, securiștii par că s-au încrucișat cu toată lumea.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Structuri secu-comuniste,
    Fac Ponticele și mai Triste.

  2. #2

    Carevasazica la Golanie s-au contrat organele care si-au chemat sustinatorii in ajutor. Aia cu mineri au caftit trei zile, ailalti au dat suturi in cur si pumni in cap restul lunilor. Dar victime sunt doar unii. Ailalti sunt calaii. Pai asta nu e istorie, este manipulare. La ce mai foloseste acum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint