Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Urmașul Elenei Udrea

Elena Udrea e sub asediul foștilor tovarăși. SRI și DNA, instalațiile de răspîndit teroare printre dușmanii președintelui Băsescu, îi vor capul. Mai întîi, însă, vor s-o pună cu frumosu-i bot pe labe, adică s-o oprească din vorbit, arestînd-o.

În arest, se știe, perspectiva se schimbă. Ca în secvențele porno, susul devine jos, josul devine sus, fără să mai știi de care parte a libertății te afli. În umezeala și întunericul celulei, la o irecuperabilă distanță de shopping-ul parizian, existența face implozie și dîrzenia cade în genunchi. Ce ai avut de spus trebuia să fi spus afară. În mucegaiul zidurilor reci, singura perspectivă reală e cea de scriitor. Mărturisirile se transformă în turnătorii, iar procurorii cunosc acest nou comerț cu lașitate, întemeiat pe prevederile noului Cod Penal.

Florian Coldea, omul care apare într-o narațiune a Elenei Udrea primind de la Cocoș o valijoară neregulamentară, e la butoanele acestui joc. Cînd Comisia de supraveghere a SRI l-a chemat să explice situația la Parlament, el l-a chemat pe Georgian Pop la SRI. Georgian pare să aibă epoleții cusuți pe dinăuntru dacă e să judeci după felul cum a dat fuga pe centura Bucureștiului și a explicat apoi, gîfîind, că domnul Coldea n-are timp. (Cică Florian Coldea va efectua mai întîi o anchetă internă, în care se va interoga, probabil, pe sine însuși, ca să vadă dacă Udrea a mințit în denunț.)

Factorul timp e cît se poate de sincer, fiindcă timpul lui Coldea e alocat coordonării cu DNA pentru ca Udrea să fie arestată. Fapt care, după cererea de încuviințare a urmăririi penale într-un dosar care putrezise în sertarele procurorilor, se poate constata obiectiv chiar și de la distanța subiectivă de la care privesc eu.

Elena Udrea e de presupus că știe multe. Prin poziția ei de slăbiciune favorită a unui președinte bizantin, a fost de față la cam toate episoadele de care se teme Coldea. Abuzurile regimului Băsescu, săvîrșite asupra adversarilor politici, asupra presei, asupra mediului de afaceri, asupra instituțiilor statului sau asupra populației, au fost proiectate într-un grup ultrarestrîns, care se găsește, presupun, cu nume și prenume, în denunțul Elenei Udrea. Toată agresivitatea acestui personaj, ieșit din genunea structurilor, puțea de la o poștă a servicii, a ANAF și a DNA. Blonda noastră a fost martoră la scene grotești, în care oamenii care trebuiau să apere și să îndrepte țara au pus la cale jefuirea ei. A văzut și a auzit cum se fac și se desfac dosare, cum se trimit controale letale de la ANAF, cum se mutilează partide, cum se arestează adversari, cum se falimentează companii și, desigur, cum discută în particular, în stenograme, cei care-l enervează pe Băsescu. Teoretic, Elena Udrea ar putea, cu ce știe, să surpe o lume. Întrebarea este: poate dovedi?

Adică, în afară de povestiri cu șefi de servicii luînd valize, are și ceva concret de pus pe masa procurorilor? A fost ea atît de prevăzătoare încît să poarte, pe lîngă blănurile unor specii pe cale de extincție, și un mic accesoriu cu înregistrare? A avut ea umorul să planteze în dormitorul democrației liberale, poate chiar sub pat, un mic reportofon care să rețină, pe lîngă hăhăit și tusea tabagică, și laudele autocratului? A avut, oare, inteligența să fotocopieze măcar un bilețel din seria roz? Și, apoi, a avut ea prevederea să facă niște pachețele cu dovezi care să iasă la iveală dacă cineva se ia de milioanele ei?

În caz că nu, Coldea și Kövesi o vor băga rapid la pușcărie. Atît e de simplu.

Da, Elena Udrea e urmașa lui Traian Băsescu, dar sentimentul e reciproc. După cum se mișcă procurorii, și Traian Băsescu se pregătește să devină urmașul Elenei Udrea.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

9 comentarii

 1. #1

  Da. Gandim la fel.

 2. #2

  Eu cred ca a fost o lipsa de comunicare intre procuratura si servicii. Ca daca se consulta Codruta cu Coldea, ala o putea avertiza sa n-o umileasca pe Udrea la TV ridicand-o cu duba ca pe tigancile din Obor, ci in schimb s-o cheme la un troc, pe usa din dos a DNA. De dat inapoi, nu mai are cum sa dea. Or s-o judece, posibil s-o si bage la racoare (desi eu nu cred), dar domnu` Buscu are dreptate: n-o sa apuce sa faca nici macar un episod de tuse de la mucegaiu` din celula – atat de putin o sa stea pe-acolo.

 3. #3

  Nutica,acesta Hurem de Romania in ale intrigii,e posibil sa-i fi dat cocosului un interceptor la fudulii (am vrut sa zic cravata),dupa exemplul lui Basica,la care sa apare si mormanul de euroi in fata lui Ghita,la ordinul d-lui gheneral cu pricina !Deocamdata numai il avertizeza pe gradat si dupa aia da fuga la Antena 3,ca la Bl nu are loc de Ban Andronic,din motive de acoperire…

 4. #4

  ipoteza din articol referitoare la existenta dovezilor pare intemeiata.
  Totusi, conform unor cazuri recente (vezi Dan Adamescu), condamnarile s-au facut exclusiv pe baza depozitiilor unor martori, fara alte probe (inregistrari, documente, conturi, etc.). Intrebarea e cine decide daca proba cu martori e suficienta pentru o condamnare (si eventual cine trebuie condamnat).

 5. #5

  Mulțam fain pentru încă un articol excelent, domnule Bușcu.
  Ceea ce se întâmplă nu este altceva decât o supraturare a sistemului securisto-mafiot, prea sigur pe el. Defecțiunea japiței securistice va fi un episod trecător, fără efecte notabile, de vreme ce toată lumea știa (sigur, în mare) lucrurile pe care le devoalează acum aceasta. Nu există vreo instituție a statului în stare să facă ceva. Parlamentul, guvernul, primul ministru au fost aduse în starea de legumă…
  Ceea ce mă îngrijorează pe mine este prostia românului. În 25 de ani, procesul premeditat de prostire a lui a avut efecte mult peste așteptările ”premeditatorilor” astfel încât, niște indivizi ca B.T. și U.E. au ajuns să fie personaje centrale în această țară, timp de 10 ani !!! Asta se cheamă autodistrugere …

 6. #6

  nu cred ca e vb aici numai de infractiunea de luare/dare de mita, ci si de abuz in serviciu, unde nu e chiar atat de greu sa te incadrezi si unde probele sunt mai usor de cules. Adica, daca procurorii vor intr-adevar sa faca putina curatenie, afirmatiile Elenei Udrea sunt utile, nu neaparat ca probe pt dare de mita, ci in genul unei lanterne in intuneric care sa te duca exact la faptele de abuz in serviciu. Iar alea sunt infractiuni si fara sa fie nevoie de dovezi de dare de mita beyond the reasonable doubt.
  Plus ca mai e ceva: coruptia si traficul de influenta se dovedesc si altfel, nu doar cu microfoane. Urmaresti sumele de bani si conturile, par exemple. Ori genul ASTA de informatii stie sa furnizeze Nutzi, iar aici e redutabila. Cu alte cuvinte, stie pe ce poteci sa-i duca astfel incat sa ajunga la fiecare buba si la sursa ei.
  Cat despre vointa procurorilor de a face curatenie, asta probabi e dirijata de directivele noii mafii pe cale sa se instaleze, dar si de negocierile cu vechea gasca.
  Oricum cateva capete trebuie sa cada, asta macar pt imaginea de Captain Saviour a noului lup alpha si a haitei sale. Iar capul Elenei Udrea ar fi un trofeu frumos in ochii gloatei avide de sange, pt ca Elena reprezinta intr-o singura ersoana tot ce a fost mai detestabil: look, aroganta, sfidare, amantlac, Basescu.

 7. #7

  Sper că Băse va trece de la „i-am ciuruit!” la un citat din cultura lui de matroz cu „ochi albaștri”: „am luat-o-n kur!”( cu k, pentru ca să semene puțin a săsește). Dar după cât de repede a ieșit Videanu la plimbare și chiar fratele care a căzut pradă „înscenării” în care dădea înapoi,cu părere de rău, o parte din banii meniți să susțină „justiția independentă”, cred că Nuți va ieși după ce va preda poșetele cu inregistrări celor mai feroci apărători ai „democrației de dreapta”, generalul Coldea și doamna colonel Kövesi, detașată la DNA.

 8. #8

  Excelent articol !!!!!!!

 9. #9

  EU (Elena Udrea) e o poveste. Si a depus icrele in deconcentrate si-au aparut mii de udrei cu laptzii pusi pe colectat arginti pentru partid.A facut o epoca sa se dezbrace la luna luminata de soarele lui super base. Ne-a transformat cautarile in asteptare. EU e un parastas modern, perpetuu…Iar noi posteam mereu, astepand, poate ca scapam.
  EU nu are dovezi. De dat. Ar fi doar niste hartii fara valoare, care ar baga la bulau probabil pe toti piticii portocalii, pe toti pestii ce prostituau companiile de stat pentru 3 lei oralu’ fara licitatie . Dar si pe mama lor, o EU rodata de Cocos si de anii grei de carma, la corabia marinarului .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint