Ca să mai facă rost de bani, Eminescu își deschide o academie online de poezie, pentru cei care vor să-și dezvolte aptitudinile de poeți și să ajungă, la fel ca el, în manualul de Română de clasa a XI-a și în subiectele de la Bac. În descrierea cursului, Eminescu îi asigură pe potențialii clienți că „e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune, înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune“. Prin urmare, nimeni n-ar trebui să fie intimidat de ideea că poezia romantică ar fi uau, cine știe ce mare chestie, pe care doar geniile o pot aborda. De fapt, susține Eminescu, oricine poate să devină un poet nepereche dacă muncește suficient de mult și are grijă să abordeze niște teme relevante precum istoria națională, folclorul, natura și imposibilitatea geniului de a-și găsi locul într-o lume care nu-l înțelege. Tot ce-ți trebuie e o coală de hârtie, o pană de scris și o societate coruptă și decadentă care nu se mai ridică la standardele de moralitate imaginare ale trecutului.
Poetul promite câștiguri colosale în bani și faimă.
Caragiale începe să se laude prin oraș că Luis Stan de pe TikTok e, de fapt, un personaj creat de el.
– Vreau să devin cel mai mare dramaturg de pe TikTok, monșer! se destăinuie Caragiale în fața lui Creangă, care nu știe ce să creadă și speră că TikTok-ul e o chestie care o să treacă repede, la fel ca Snapchat-ul.
– Nu fi ridicol, bădie Ion Luca. Tu ești prea bătrân pentru TikTok.
– Vârsta e doar un număr, monșer. Important e să ai spiritul tânăr.
– Și-l ai?
– Posibil. De ce nu?
– Pentru că spui „monșer“. Cine vorbește așa? Nici tataia nu vorbea cu „monșer“.
– Pentru că era de la țară, monșer.
– Cum îți permiți? Dacă vrei să știi, Humuleștiul e acum așezare urbană, face parte din orașul Tîrgu Neamț.
– Cum spui tu, monșer. Eu te las. Am de făcut clipuri pentru TikTok. Mă așteaptă cei doi urmăritori ai mei, Lache și Mache.
1.424 de vizualizări